Pressica u Veležu

Jusufbegović predstavljen kao prvi trener Veleža; Uprava traži puni zaokret

''Mi iz Uprave želimo napraviti dodatni iskorak i zaokret kada je u pitanju prva ekipa Veleža i gospodin Jusufbegović ima punu podršku UO'', rekao je Kevelj.
Sport / Nogomet | 01. 12. 2022. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na press konferenciji koja je održana u prostorijama Veleža medijima je predstavljen novi-stari trener kluba Nermin Jusufbegović.

Pressici su nazočili predsjednik Veleža Senad Kevelj, direktor Veleža Sanjin Alagić i trener Nedim Jusufbegović.

Kevelj je rekao kako je razlog pressice imenovanje dvije najvažnije funkcije u klubu.

''Velež već par mjeseci nema direktora, radilo se u okolnostima koje nisu bile na razini na kojoj su trebale biti. Ovom odlukom UO, odnosno dovođenjem našeg Sanjina taj problem je iza nas i ja se nadam da će Velež biti jedan jako organiziran klub i da će biti primjer urednog i sistematski riješenog kluba u svim segmentima sportskog života'', rekao je Kevelj.

Puna podrška Upravnog odbora

Dodao je da Uprava stoji iza Alagića i da on ima svu podršku u punom kapacitetu.

Kada je u pitanju novi trener Nedim Jusufbegović, Kevelj je rekao kako se radi o jako poznatom licu u Veležu i Mostaru.

''Za njegovog vremena imali smo rekord od 9 utakmica u nizu bez poraza, što nikad nitko nije napravio u povijesti Veleža. Mi iz Uprave želimo napraviti dodatni iskorak i zaokret kada je u pitanju prva ekipa Veleža i gospodin Jusufbegović ima punu podršku UO. Neće imati nikakvih pritisaka i sve odluke kada je u pitanju prvi tim su isključivo njegove'', poručio je prvi čovjek Veleža.

Fokus je, dodao je, na omladinskoj školi Veleža.

Složiti omladinski pogon

''Omladinski pogon je posložen, ali tu nema pomaka, posebno u rezultatima, na čemu će raditi i direktor i trener prvog tima'', dodao je Kevelj.

Direktor kluba Sanjin Alagić zahvalio se Upravnom odboru na imenovanju i podršci koju je dobio.

''Mislim da imamo lijepu budućnost pred sobom, to želim na početku naglasiti. Velež je velikan bh. nogometa i čast mi je da mogu dati svoj doprinos klubu. Moram istaknuti da sam se vrlo lako dogovorio sa UO vezano za planove u narednom periodu koji su ispred nas. Mislim da je ispred nas prijelazni period koji će biti izazov jer nemamo puno prostora za velike promjene, a iz tog razloga će biti ključno da promjene budu jasno usmjerene i osmišljene'', rekao je Alagić.

Osvrnuo se i na omladinski pogon.

''To je rad na dugoročnim ciljevima i na tome ćemo raditi u Veležu'', poručio je.

Navijačima i svima koji vole Velež poručio je da će se potruditi da što prije prepoznaju rezultate njihovog rada.

Borba za sami vrh tabele

Okupljenima se obratio i novi trener Jusufbegović, koji je od listopada 2013. do ožujka 2015. godine sjedio na klupi Rođenih, a navijači će se sa radošću sjetiti i velikog niza od osam pobjeda, a na klupi Veleža ostvario je 21 pobjedu, 13 remija i devet poraza.

Osim je Rođene ostavio na šestom mjestu gdje zaostaju pet bodova za mjestom koje vodi u Europu (ukoliko Kup osvoji neki od prva tri kluba).

Velež je u prvom dijelu sezone poražen četiri puta, a ostvarili su pet pobjeda i devet remija, te su još uvijek ''živi'' u Kupu.

''Nadam se i čvrsto vjerujem da će dobiti što od mene očekuju. Nosim odavde jako lijepe uspomene, iz igračkih i trenerskih vremena. Velež je dosta porastao kao klub i mi ćemo kvalitetnim radom i odnosom i maksimalnim angažmanom kreirati kvalitetan ambijent da igrači daju svoj maksimalni potencijal'', kazao je trener Veleža.

Cilj je, dodao je, borba za sami vrh tabele.

''Moje ambicije su visoke i to ću prenijeti i ekipi'', zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close