Na skupštini odlučeno

Kevelj izabran za predsjednika Veleža

"Naravno da ćemo raditi i na momčadi, koja možda u dosadašnjem dijelu sezone nije bila na nivou ali se nadamo da ćemo posložiti onu koja se može ponovo se boriti za Europu" naglasio je Kevelj.
Sport / Nogomet | 23. 11. 2022. u 02:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvanredna skupština FK Velež u nekoliko navrata odgađana, napokon je održana. Najvažnija točka bila je izbor novog rukovodstva kluba. Voljom skupštinske većine, za prvog čovjeka kluba je izabran Senad Kevelj.

Osim Kevelja novi saziv Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež u narednom periodu činit će i Admir Rahimić, Elvedin Voloder, Nedim Badžak, Adnan Frenjo, Anel Demić, Nedim Marić, Nermin Haznadarević te Amira Trbonja. Kevelj je bio jedini kandidat za ovu poziciju, a kako trenutno obnaša dužnost Sportskog saveza Grada Mostar, zbog sukoba interesa će funkciju prvog čovjeka krovne kuće sportova u najvećem gradu na Neretvi morati napustiti.

On je prilikom predstavljanja četverogodišnjeg plana naglasio kako je najvažnije da klub nema velike dubioze.

Istaknuo je da je FK Velež mjesečno neophodno oko 250.000 da bi funkcionirao. Od toga se za plaće igrača izdvaja 150.000 KM. U ovoj sezoni, Velež je imao prihod od 3,9 milijuna KM, dok je rashod kluba iznosio 4,1 milijun KM.

"Ovo je samo nastavak razvoja FK Velež. Velež je proteklih šest godina jako puno napravio i po infrastrukturi i Arena Rođeni sada izgleda kao pravi fudbalski stadion. Uspjeli smo doći do Europe preko trećeg mjesta, pa smo osvojili i Kup Bosne i Hercegovine. Želimo nastaviti s gradnjom, da možemo igrati u Europi na ovom stadionu. Naravno da ćemo raditi i na momčadi, koja možda u dosadašnjem dijelu sezone nije bila na nivou ali se nadamo da ćemo posložiti onu koja se može ponovo se boriti za Europu" naglasio je Kevelj.

Kopirati
Drag cursor here to close