Na Pecari Rođeni oslabljeni

Jusufbegović: Još jedna teška i zahtjevna utakmica

"Ovaj broj bodova koji su osvojili nije realna slika onoga što su prikazali na terenu", kaže Jusufbegović kada govori o momčadi Širokog Brijega.
Sport / Nogomet | 25. 04. 2023. u 20:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gostovao je Željezničaru, pa dočekao Zrinjski. Sutra već slijedi Široki Brijeg, pa Borac, onda još jednom Željezničar. Nimalo lagano, nimalo ugodno, sve utakmice protiv direktnih konkurenata u borbi za mjesta koja vode u Europu naredne sezone. Svaka naredna utakmica je teža, sve je više problema s ozljedama, kartonima.

Pomalo izgleda nevjerojatna situacija igrača Veleža. Elvir Muminović je propustio veći dio sezone, u ranoj fazi je stradao Antonio Pavić, na početku proljetnoj dijela u prvoj utakmici mladi Bajrić, Blagojević je također imao velikih problema tijekom sezone, nema ga do kraja, Anđušić, kasnije Halilović, za Hasanovića je također sezona gotova i čini se kako ni Osim, pa kasnije ni Jusufbegović nisu mogli na terenu imati onu željenu postavu, niti u jednom susretu.

I kada se sve uzme u obzir u takvoj situaciji momčad je do sada napravila dobar posao. Ali tek sada slijede one važne utakmice. Srijeda donosi duel protiv Širokog Brijega u koji Velež ulazi bez kartoniranih Zeljkovića i Blaža Lauša. Što znači da će manevarski prostor s igračima na klupi biti jako mali.

"Široki Brijeg je jedna odlična ekipa, izvanredno vođena, čak bih rekao da igraju puno bolje u drugom dijelu sezone ali imaju puno manje bodova. Oni su uspjeli napraviti dobar posao u prvom dijelu sezone pa su i pored nekih poraza i kikseva u drugom još uvijek tu, u borbi za mjesta koja vode u Europu. Mislim da igraju jedan dopadljiv fudbal, insistiraju na posjedu, iz posjeda mogu kvalitetno izaći, mogu biti opasni u tranziciji. Vukoja je sigurno glavni igrač, međutim i ostali igrači se mogu pohvaliti dobrom formom. Ovaj broj bodova koji su osvojili nije realna slika onoga što su prikazali na terenu. Još jedna teška i zahtjevna utakmica za nas, kao što je i svaka, ne samo zbog protivnika, već i zbog toga smo mi stalno u nekim turbulencijama oko sastava", naglasio je Jusufbegović.

Početak susreta je u 18 sati i 30 minuta, glavni sudac je Sabrija Topalović iz Zenice.

Kopirati
Drag cursor here to close