Poraz nakon četiri utakmice

Jusufbegović: Greške koje smo pravili su neoprostive

"Na ovakvim utakmicama to je neoprostivo, da griješite u pasovima u izgradnji napada. Nije nam to bio plan, niti su to bile upute, međutim nekada ne možete sve stvari da iskontrolirate", rekao je nakon utakmice strateg Veleža.
Sport / Nogomet | 08. 03. 2023. u 21:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rezultat utakmice je najbolje mjerilo. Tu nema nikakve dileme. Iako je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić opet hvalio momčad Veleža, ovaj u srijedu, s ovakvim rosterom nije mogao parirati na najbolji način. Na trenutke možda da, ali kako je utakmica odmicala, postalo je jasnije da će Velež bez obzira na sve teško ispratiti ritam Zrinjskog.

Kojem očito daleko više odgovara brža podloga, teniskim rječnikom rečeno. Jednostavno s jednim ili dva precizna dodavanja, posebno u sredini terena, igrači Veleža su lako ispadali. I tu nije bilo pomoći. Kada je Jusufbegović probao mijenjati, jednostavno na klupi nije imao veliki izbor. Uostalom činjenica da je na teren poslao od prve minute Brazilca Wallace dovoljno govori. Ne zato što je Brazilac loš, već jednostavno izbor je bio sužen. Nekompletan Velež protiv najbolje momčadi lige, jednostavno nije išlo.

"Prije svega čestitam Zrinjskom na odličnoj utakmici i zasluženoj pobjedi. Bili su dominantni večeras. Smatram da smo dobro otvorili utakmicu. Htjeli smo da ih napadnemo, da izađemo visoko i napravimo pritisak i mislim da smo u uvodnih 20-ak minuta, do gola, dobro kontrolirali situaciju.

Iz naše greške, što nas prati od početka priprema, primili smo gol, uspjeli se vratiti, a onda opet greška. Na ovakvim utakmicama to je neoprostivo, da griješite u pasovima u izgradnji napada. Nije nam to bio plan, niti su to bile upute, međutim nekada ne možete sve stvari da iskontrolirate. Treći gol nas je sasjekao i nismo mogli da se vratimo. Mogli smo još koji gol primiti, realno. Pali smo u energiji, istrošeni smo. Nije bilo šest-sedam igrača, to je značajan udarac za nas. Očekivali smo puno više od današnje utakmice. Protiv Zrinjskog se možda možeš vratiti jednom, ali drugi ili treći, to je malo previše. Žao mi je navijača, ljudi koji su došli i ostali razočarani našom predstavom. Ostaje nam da radimo, da se trudimo i podižemo u narednim kolima", rekao je poprilično realni Jusufbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close