Bili su blizu Europskog prvenstva

Juniori na kraju poraženi od Francuske

Francuska je prva na kraju s maksimalnih devet bodova, BiH druga, Grčka treća (3), dok je Azerbejdžan posljednji bez bodova.
Sport / Nogomet | 26. 03. 2023. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniorska futsal reprezentacija BiH nije uspjela izboriti nastup na Europskom prvenstvu. U posljednjem susretu skupine 5, BiH je
na Širokom Brijegu poražena od Francuske 3:5. Imaju reprezentativci BiH za čime žaliti s obzirom na to da su većim dijelom utakmice bili ravnopravan rival, u dva navrata su imali i vodstvo.

Već u petoj minuti Mario Kolobarić glavom postiže gol na dugu loptu golmana Kerima Salihovića. Nažalost, po reprezentaciju BiH, Kolobarić je četiri minute kasnije postigao autogol koji je vratio Francusku u život. Taj gol gosti koriste i prave preokret zahvaljujući Yanisu Erraddafu u 14. minuti. Golijada se nastavlja, samo minutu kasnije Alem Kadić je odradio sjajan posao i na kraju preciznim udarcem vratio utakmicu u rezultatski egal. Tu nije bio kraj uzbuđenjima.

Do poluvremena će Kadić postići još jedan gol na dodavanje Mateje Kreze, ali opet kao i kod vodstva 1:0, ni ovaj put BiH nije zadržala duže svoju prednost. Minutu prije odlaska na odmor Eliott Kolski je poravnao rezultat na 3:3, nakon brze polukontre. U drugom dijelu je bilo manje golova, ali i više borbe, više duela. Ristić je u 29. minuti zaradio crveni karton, Rezzoug u 32.

Čekala se greška protivnika i na kraju je utakmica odlučena u posljednjih pet minuta. Francuska u 28.m minuti stiže do važnog gola, grešku u odbrani Srđana Čatića kaznio je Mamady Kouyate. Pokušali su juniori BiH doći do izjednačenja, nisu uspjeli. Na kraju je i Ahmed Kadić zaradio crveni karton, pa su Francuzi iskoristili čovjeka više i preko Ayouba Asnamea potvrdili trijumf. Francuska je prva na kraju s maksimalnih devet bodova, BiH druga, Grčka treća (3), dok je Azerbejdžan posljednji bez bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close