Drugi krug kvalifikacija

Juniori danas protiv Češke, kadeti kontra Španjolske

Prvi će na teren izaći kadeti koji su u ciklusu kvalifikacija za Euro 2022 kojem je domaćin Izrael. Tri sata kasnije će selekcija koju vodi Ivica Barbarić izaći na megdan Češkoj, također u elitnom krugu kvalifikacija ali za juniorski Euro.
Sport / Nogomet | 23. 03. 2022. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije reprezentativne selekcije BiH danas igraju prve utakmice drugog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Prvi će na teren izaći kadeti koji su u ciklusu kvalifikacija za Euro 2022 kojem je domaćin Izrael. Kadeti se nalaze u skupini četiri zajedno s Španjolskom, Belgijom i Estonijom.

Prvoplasirana selekcija će izboriti plasman dalje, a svoju priliku da se nađu na završnom turniru imat će i sedam najboljih drugoplasiranih. Turnir se igra na stadionima u Ugljeviku i Etno selu Stanišić, a prvu utakmicu BiH igra danas protiv Španjolske sa početkom u 15 sati.

Izbornik reprezentacije, Nermin Šabić u ovim kvalifikacijama računa na sljedeće igrače:

Arman Šutković (Sarajevo), Tarik Karić (Željezničar), Patrik Zrnić (Werder Bremen, Njemačka), Marsel Zrnić (Werder Bremen, Njemačka), Niko Božičković (Hamburger SV, Njemačka), Mahir Rizvanović (Servette), Savo Šušić (Borac), Salih Hadžić (Mladost), Faris Husić (Sarajevo), Amar Jusupović (Lausanne, Švajcarska), Talha Tabaković (Sarajevo), Bakir Nurković (Sarajevo), Ante Prusina (Hajduk Split, Hrvatska), Niko Kovač (Eintracht Frankfurt, Njemačka), Sergej Bogdanić (Borac), Kenan Lamadžema (Sarajevo), Seid Pramenković (Sarajevo), Luka Misimović (Ingolstadt, Njemačka), David Čamber (Venezia, Italija), Marko Brkić (Wolfsburg, Njemačka), Amar Zahirović (Osijek, Hrvatska). Podsjećamo da je kadetska reprezentacija jedna od rijetkih koja je uspjela povezati tri nastupa na završnim turnirima u periodu 2016-2018 godina.

Tri sata kasnije će selekcija koju vodi Ivica Barbarić izaći na megdan Češkoj, također u elitnom krugu kvalifikacija ali za juniorski Euro koji će se igrati u Slovačkoj. Turnir se igra u gradu Daxu, a pored Češke tu je još domaćin Francuska i Švedska. Juniorima je posao otežan s obzirom na činjenicu da samo prvoplasirana selekcija ide na Europsko prvenstvo.

Za ovaj turnir, Ivica Barbarić je pozvao sljedeće igrače:
Muhamed Šahinović (Sarajevo), Luka Damjanović (Borac), Mustafa Šukilović (Tuzla City), Tarik Kapetanović (Sloboda), Amar Musić (Željezničar), Jasin Jušić (Chemnitzer, Njemačka), Tarik Muharemović (Juventus, Italija), Mladen Cvjetinović (Viktoria Berlin, Njemačka), Rijad Smajić (Köln, Njemačka), Tarik Ramić (Sarajevo), Božo Prusina (Široki Brijeg), Muhamed Buljubašić (Sarajevo), Eldar Mehmedović (Sloboda), Anes Krdžalić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Petar Sučić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Matej Šakota (Zrinjski), Admir Bristrić (Hrvatski Dragovoljac, Hrvatska), Enver Kulašin (Borac), Filip Čuić (Hajduk Split, Hrvatska), Aleksandar Kahvić (Crvena Zvezda, Srbija).

Kopirati
Drag cursor here to close