Hoće li škola opravdati izostanke?

Junak Borca u pobjedi protiv Sarajeva morao izostati iz škole, klub poslao pravdanje koje je postalo hit

S obzirom da se utakmica igrala u srijedu s početkom u 17:30, mladi Marčetić je morao izostati iz škole sa četiri sata, a reakcija Borca je postala hit na internetu.
Sport / Nogomet | 15. 03. 2024. u 17:40 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

17-godišnji Stefan Marčetić, banjalučki nogometaš, junak je FK Borac koji je s dva pogotka na Koševu u okviru četvrtfinala Kupa BiH srušio FK Sarajevo.

No, s obzirom da se utakmica igrala u srijedu s početkom u 17:30, mladi Marčetić je morao izostati iz škole sa četiri sata, a reakcija Borca je postala hit na internetu.

Naime, banjalučki klub je objavio kako su školi poslali pravdanje za Marčetićev izostanak s četiri sata.

"Učenik 2. razreda Stefan Marčetić izostao je s nastave 13.3. 2023. godine zbog - izašao na velikom odmoru i odveo Borac u polufinale. Izostanak potvrđujem kao opravdan i tražim da se ti časovi opravdaju", navedeno je u opravdanju banjalučkog kluba.

Inače, sjajna partija Borčevog srednjoškolca oduševila je sve navijače banjalučkog kluba, a posebno njegove školske prijatelje i profesore, koji su mu u petak priredili doček ispred Politehničke škole u Banja Luci.

Podsjetimo, utakmica na "Koševu" je prekinuta u 93. minuti kada su nogometaši Sarajeva napustili teren na nagovor trenera Simona Rožmana i sportskog direktora Senijada Ibričića zbog navodnog tendencioznog suđenja Matea Muse iz Čitluka, nakon čega je Natjecateljsko povjerenstvo Nogometnog saveza BiH registriralo meč službenim rezultatom 0:3.

Kopirati
Drag cursor here to close