Lider ne staje

Borac na tragu rekordne sezone Zrinjskog

Da je banjalučki Borac ou ovoj sezoni do sada bio najbolja momčad pokazuje njihov bodovni učinak koji je jedan od najboljih u povijesti lige.
Sport / Nogomet | 12. 03. 2024. u 10:15 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobijedivši aktualnog prvaka BiH, mostarski HŠK Zrinjski, na njegovom terenu banjalučki Borac potvrdio je dominaciju u Wwin ligi kada je ova sezona u pitanju.

Ne samo da je Borac otišao na plus 12 i tako stavio jednu ruku na titulu, nego bi mogao, ako nastavi istim ritmom, biti blizu onome što je napravio upravo Zrinjski u rekordnoj sezoni 2021./2022.

Rekord po broju bodova (84) koji je postavila ekipa Sergeja Jakirovića te sezone Borac bi mogao oboriti ako u preostalih 11 kola ostvari 10 pobjeda. To je teško izvedivo, ali ipak moguće, pogotovo jer je Borac u seriji od 21. prvenstvenu utakmicu bez poraza.

Borac je jedini poraz doživio još u prvom kolu kod Željezničara, dok je još bio "živ" u Europi, a od tada jedini su poraz izbjegli Sarajevo dva puta, Velež i Zrinjski.

Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski - FK Borac

Zrinjski je te spomenute sezone nakon 22 kola imao dva boda više od trenutnog učinka Borca, te pobjedu više, ali i superiorniju gol razliku (49:9).

Koliko će Borac biti blizu obaranja rekorda, a prije svega i osvajanju naslova, bit će nam jasnije uskoro, jer već za dva kola ponovno se sastaju trenutni lider Borac i aktualni prvak Zrinjski.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close