Očekivano

Jude Bellingham je Golden Boy

Nagradu je utemeljio talijanski Tuttosport, a o pobjedniku odlučuje 50 novinara. Jude je dobio više glasova od svih svojih prethodnika u dva desetljeća koliko se nagrada dodjeljuje.
Sport / Nogomet | 05. 12. 2023. u 01:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi put se ova nagrada dodijelila 2003. godine, pripala je tada Rafaelu van der Vaartu, kao igraču Ajaxa. Sljedeće godine je to bio Wayne Rooney, nakon njega Lionel Messi. Prvi sljedeći Englez nakon Rooneya koji je dobio ovo priznanje je bio Raheem Sterling.

Deset godina je bio razmak između Rooneya i Sterling. Novih devet je prošlo do Judea Bellinghama. Dobitnika nagrade Golden Boy za najboljeg igrača do 21 godine u Europi. Nagradu je utemeljio talijanski Tuttosport, a o pobjedniku odlučuje 50 novinara. Jude je dobio više glasova od svih svojih prethodnika u dva desetljeća koliko se nagrada dodjeljuje.

"Ponosan sam što sam osvojio Golden Boy nagradu. Moja tajna je odgovornost koju imam još otkako sam bio dijete u akademiji. Volim to. Real Madrid je najbolja momčad na svijetu. Sretan sam što mogu igrati ovdje”, rekao je Bellingham na dodjeli.

Kopirati
Drag cursor here to close