Hey Jude pred očima Jaggera i Wooda

Bellingham presudio Barceloni, Modrić namjestio gol za pobjedu

Navijači Reala su mogli Kataloncima odgovoriti kratko "Hey Jude", Jude Bellingham je sa svoja dva gola kreirao veliki preokret za slavlje Reala.
Sport / Nogomet | 28. 10. 2023. u 18:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ikone rock muzike i naravno Rolling Stonesa Mick Jagger i Ronnie Wood bili su prisutni na tribinama Montjuica, na dresovima Barcelone bio je logo njihovog benda, ali je na kraju jedan drugi Englez bio u centru pažnje. Onaj u dresu Reala koji igra u strašnoj formi. Navijači Reala su mogli Kataloncima odgovoriti kratko "Hey Jude", Jude Bellingham je sa svoja dva gola kreirao veliki preokret za slavlje Reala.

Barcelona je do prednosti stigla u šestoj minuti. Loša reakcija igrača Reala, Alaba nije zahvatio loptu, uporni Gündogan nije odustajao i to je naplatio golom. Deset minuta kasnije stativa Barcelone. Kroos je neoprezno ostao bez lopte, Gavi mu je uzeo i dodao za Ferana Lopeza koji šutira, ali je zamalo precizan.

Real je u tom prvom dijelu bio poprilično skroman, nije ponudio ništa osim udarca Carvajal u vanjski dio mreže. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Barcelona je mogla dobiti i penal.

Tchouaméni rukama spriječio Arauja u skoku tijekom ubačaja iz kornera. Međutim, sudac Jesus Gil Manzano nije pokazao na bijelu točku. Real u prvih 45 minuta nije uputio niti jedan udarac u okvir.

Nastavak je bio nešto sasvim drugo. Već u 51. minuti nova uzbuđenja ispred gola Reala. Prvo Martinez pogađa stativu, u nastavku akcije Araujo šutira, Kepa brani. Ancelotti mijenja, prvo u igru šalje Camavinga, pa nešto kasnije ulaze Modrić i Joselu i situacija se nekako počinje mijenjati na terenu. Real postaje sve opasniji.

Iako ga do tog trenutku pa skoro i nismo vidjeli na terenu, najbolji igrač Reala u ovom trenutku, vjerojatno i cijele lige, Jude Bellingham šalje jednu bombu s 23-24 metra, Ter Stegen je nemoćan, utakmica je rezultatski na početku u 68. minuti utakmice. 

Xavi je ubacio Raphinhu i Yamala umjesto Felixa i Cancela, Yamala postaje sa 16 godina i 107 dana postaje najmlađi igrač u povijesti El Clasica. Kad već Barcelona na 1:0 nije iskoristila svoje prilike, Real je odlučio uzeti puno plijen u samoj završnici. Sada je Carvajal odlučio poslati jednu loptu pred gol Barcelone, Modrić je zakačio loptu dovoljno da ona dođe do Bellinghama koji kompletira preokret i veliko madridsko slavlje u srcu Katalonije.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić nije bio u udarnoj momčadi, a u igru je ušao u 63. minuti i tako upisao i svoj 500. nastup za Real.

Real je ovom pobjedom pobjegao Barceloni na četiri boda prednosti.

Na vrhu ljestvice su bodovno poravnati Real i Girona. Barceloni je ovo bio prvi poraz u sezoni.

Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close