Šahtarom ispustio Real Madrid

Jovićević: Krenuli smo od nule, igrači su heroji

"Krenuli smo od nule i postali heroji. Ovo su za mene heroji. Sada imam osjećaj da smo izgubili dva boda i to je istina. Frustrirajuće je kad primiš gol u zadnjim sekundama", kaže Jovičević.
Sport / Nogomet | 12. 10. 2022. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igor Jovićević sa Šahtarom je u četvrtom kolu lige prvaka u Varšavi uspio zaustaviti Real odigravši 1:1. Naravno, da u situaciji kakva jeste, svaka pobjeda ukrajinskih klubova, posebno u duelima sa favoriziranim sastavima kao što je Real, ima svoju težinu. Šahtar je vodio od 46. minute golom Zubkova, da bi Kraljeve poraza spasio Rudiger golom u 95. minuti. Nije pobjedio, ali za mnoge kao da jeste. 

"Malo sam stariji od svojih igrača i nešto sam duže u nogometu. Oni su uzrujani i tužni, ali ako si tužan jer nisi pobijedio Real Madrid, to znači da smo na dobrom putu", započeo je Jovićević nakon utakmice pa nastavio:

"Projekt koji smo započeli prije tri mjeseca nije ni izgledao kao projekt, a sada se ravnopravno borimo s najboljim klubom na svijetu i to je zasluga igrača. Uživao sam u svakoj sekundi utakmice, gledajući kako se ovi dečki bore. To je ono o čemu sam pričao – u ovako teško vrijeme, oni se bore za čitav ukrajinski narod. Krenuli smo od nule i postali heroji. Ovo su za mene heroji. Sada imam osjećaj da smo izgubili dva boda i to je istina. Frustrirajuće je kad primiš gol u zadnjim sekundama. Ovo je naša najbolja utakmica, apsolutno najbolja u posljednja tri mjeseca otkako smo krenuli s novim projektom. Ponosan sam na igru igrača, odnos prema utakmici i razinu koju je momčad prikazala. Projekt ide dalje, a nastavlja se i borba u Ligi prvaka."

Nakon utakmice Jovićević je pričao i s trenerom Reala Carlom Ancelottijem.

"Da, pričali smo. Po mom mišljenju, on je najbolji trener na svijetu. Želio bih dosegnuti njegovu razinu. Rekao mi je da smo zaslužili pobijediti. I volio bih se zadržati u tom trenutku, kada čujete da jedan od najboljih kaže da smo zaslužili pobjedu i kad vidite da mu se sviđa kako ste igrali. To je motivacija za sve igrača, za klub i sve ljude koji rade s nama. Riječ je o apsolutnom ponosu."

Kopirati
Drag cursor here to close