Klub bez adrese

Srna: FIFA nas je uništila

"Imali smo 14 stranaca čija je tržišna vrijednost bila između 150 i 200 milijuna eura kojima je dozvoljeno da odu na posudbe bez zamrzavanja njihovih ugovora", kaže Darijo Srna
Sport / Nogomet | 04. 10. 2022. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glupo zvuči, ali ako je neka momčad navikla da igra daleko od svog stadiona, to je Šahtar. Ukrajinci su od 2014. godine, van Donjecka, igrali su po Ukrajini, Kijevu, Odesi, Harkivu, nakon napuštanja Donetska, morali su napustiti i svoju zemlju. Treniraju, rade, putuju, ali i pobjeđuju. Sada koriste stadion u Varšavi kao domaći.

Šahtar ima pobjedu i remi nakon dva kola i realne šanse da u ovoj skupini zbori prolaz dalje. Po dolasku u Španjolsku mediji su okupirala trenera, vodstvo kluba interesirajući se za situaciji u Ukrajini. Marca je odradila intervju s Darijom Srnom koji obavlja posao direktora nogometa u klubu iz Donjecka.

"Ponosan sam na ovu momčad. Oni su za mene heroji. Morali smo napustiti Donjeck, naš dom, naš stadion, naš sportski grad 2014. godine. Preselili smo u Kijev, i kad smo se prilagodili, započeo je novi rat. Teško je objasniti naš život od tada do danas. Mi smo klub bez sjedišta i to je najbolnije" govori Srna koji osvrnuo na situaciju u klubu, s obzirom na to da je veliki broj igrača napustio Šahtar, ali u Ukrajinu opće.

"UEFA je preko Čeferina učinila sve što je mogla kako bi pomogla nama i ukrajinskom nogometu. FIFA nas je, s druge strane, uništila. Nije nas zaštitila ni u jednom trenutku. Da su Real Madrid, Sevilla, Barcelona ili Bayern bili u našoj situaciji, siguran sam da bi im brzo pomogli. Mi smo također momčad koja je dala puno europskom nogometu u posljednjih 20 godina. Volio bih da netko iz FIFA-e dođe u Ukrajinu, da bude s nama i s da osjeti kako je to živjeti sa sirenama i bombama.Imali smo 14 stranaca čija je tržišna vrijednost bila između 150 i 200 milijuna eura kojima je dozvoljeno da odu na posudbe bez zamrzavanja njihovih ugovora. Solomon i Tete imali su još godinu i pol ugovora, otišli su u Fulham i Lyon, a kad se vrate, imat će samo još šest mjeseci i moći će otići besplatno. To je neprihvatljivo. Postoje klubovi koji su iskoristili našu situaciju. To je u redu. Život je dug i poput bumeranga je, baciš ga i vrati ti se" naglasio je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close