NBA play off

Jokić i Denver razbili Sunse, Tatum osigurao Bostonu sedmu

S 81 poenom nakon prve dvije četvrtine Denver je ispisao povijest postavši gostujuća momčad koja je u playoffu upisala najviše poena u prvom poluvremenu.
Sport / Nogomet | 12. 05. 2023. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Denvera su prvi izborili finale konferencije. I to trijumfom u šestoj utakmici pred gostujućim navijačima. Phoenix Sunsi nisu imali šanse što potvrđuje krajnji rezultat - 100:125.

Pitanje pobjednika je odlučeno relativno rano, posebno za NBA prilike, već do polovine druge četvrtine kada su Nuggetsi došli do velike prednosti 67:45. Na ulasku u posljednju četvrtinu Denver je vodio 103:76. Tako su gosti uspjeli proći u finale na kraju možda i lakše nego što se očekivalo.

S 81 poenom nakon prve dvije četvrtine Denver je ispisao povijest postavši gostujuća momčad koja je u playoffu upisala najviše poena u prvom poluvremenu.

Nikola Jokić s novim je triple-doubleom predvodio svoju momčad. Upisao je srpski košarkaš u noći s četvrtka na petak 32 poena, 10 skokova i 12 asistencija, a veliku podršku imao je u Jamalu Murrayu koji je dodao 26 poena. Cameron Payne bio je s 31 poenom prvi strijelac u redovima Phoenixa, Kevin Durant ga je pratio s 23, dok je Devin Booker upisao skromnih 12.

Na Istoku je neka druga priča. Barem kada je u pitanju duel Sixersa i Celticsa. Tatumova trica za 92:84 je prelomila utakmicu. Na drugoj strani je Harden promašio jedan šut, izgubio jednu loptu.
i jednostavno Sixersi više nisu imali vremena da barem dohvate produžetak.

Novom tricom Tatum je ovjerio slavlje gostiju 95:86 za izjednačenje u seriji 3:3. Jayson Tatum promašio je 14 od svojih prvih 15 šuteva, ali zato je briljirao u posljednjoj četvrtini. Ubacio je sam 16 poena, kompletna momčad Philadelphije samo 13. Tatum ipak u takvoj situaciji nije bio prvi strijelac, jer je postigao tek 19 poena, Marcus Smart je s 22 bio najbolji. Joel Embiid upisao je 26 poena, baš kao i Tyrese Maxey, James Harden zaustavio se na 13. Odluka u putniku u finale Istoka past će ove nedjelje.

Kopirati
Drag cursor here to close