Polufinale play offa

Embiidu trofej, Bostonu pobjeda, Jokić za povijest

"Iskreno, on je glavni razlog zašto sam stvarno ovdje. Od trenutka kada sam postao otac moj život se promijenio. Samo sam mu htio pokazati dobar primjer", govorio je Joel Embiid.
Sport / Košarka | 06. 05. 2023. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Embiid je držao svog sina, koji je nosio majicu s natpisom "Moj tata je MVP", i brisao suze iz očiju dok su navijači skandirali "MVP! MVP!"

"Iskreno, on je glavni razlog zašto sam stvarno ovdje. Od trenutka kada sam postao otac moj život se promijenio. Samo sam mu htio pokazati dobar primjer", govorio je Joel Embiid nakon što je od povjerenika NBA lige Adama Silvera prije treće utakmice primio trofej namijenjen najkorisnijem igraču lige.

Navijači Sixersa su ovacijama to sve ispratili dok je Embiid podizao trofej visoko iznad svoje glave. Tada je trenutak postao dirljiv. Embiidov mlađi sin, Arthur, istrčao je na teren ocu u zagrljaj. Međutim, slavlje i kompletan događaj na kraju su pokvarili Boston Celticsi.

Od osam igrača u rosteru, njih šest je ubacilo deset ili više poena, što se baš često ne događa. Jason Tatum je bio prvi strijelac s 27 poena, Brown je dodao 23, Al Horford 17, s tim da je Tatum dodao i 10 skokova. Kada se utakmica lomila košarkaši Bostona su pogodili tri trice, pa su minutu i pol prije kraja vodili 108:99, Sixersi su taj zaostatak u preostalom vremenu nisu mogli stići. Na kraju je bilo 114:102.

Embiid jeste bio najbolji strijelac susreta s 30 poena, 13 skokova i 3 asistencije, James Harden je dodao 16 poena uz šest skokova, ali su Sixersi imali loš šut. Embiid 9/19, Maxey 4/16, Harden 3/14.

Phoenix Sunsi su pred svojim navijačima i na krilima sjajnih Devina Bookera i Kevina Duranta srušili Denver Nuggetse (121:114) kojima nije pomogla ni još jedna velika večer Nikole Jokića.

Srpski košarkaš upisao je triple-double s 30 poena, 17 skokova i 17 asistencija, raspoložen je bio i Jamal Murray koji je ubacio 32, no briljirale su i domaće zvijezde pa je tako Booker okončao susret s 47 poena, šest skokova i devet asistencija, dok je Durant ubacio 39 uz devet skokova i osam asista. Trenutni rezultat u seriji je 2:1 za Nuggetse.

Treba reći kako je Jokićev učinak s ovog susreta ušao u povijest NBA lige budući da je srpski košarkaš postao prvi koji je u jednoj playoff utakmici upisao barem 25 poena, 15 skokova i 15 asistencija. Bio je to njegov deveti triple-double u play-offu NBA lige, kojim je sustigao Wilta Chamberlaina. Jokić i Chamberlain su jedini centri u povijesti NBA lige koji su devet puta uspjeli ostvariti triple-double u doigravanju za NBA naslov.

Kopirati
Drag cursor here to close