Nuggetsi i Sixersi blizu finala konferencija

VIDEO I Jokić sredio još jednom Sunse i isprovocirao Duranta

Zvijezda Sunsa je prvo udaljila Browna, a potom rukom odgurnula Jokića. Srpski košarkaš je dodatno naglasio kontakt, pa je na kraju Durant zaradio tehničku pogrešku.
Sport / Košarka | 10. 05. 2023. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Philadelphia 76ersi i Denver Nuggetsi se nalaze na korak do plasmana u finale svojih konferencija. Sixersi su kao gosti dobili petu utakmicu protiv Bostona 103:115, lakše od očekivanog. Sve je bilo jasno nakon tri četvrtine, Sixersi su na ulasku u četvrtu vodili 88:72.

Joel Embiid predvodio je 76erse s 33 poena, 7 skokova i 4 blokade, pogodio je čak i tri trice. Tyrese Maxey je dodao 30 poena uz 6 trica, dok je James Harden susret završio sa 17 poena, 10 asistencija i 8 skokova.Poraženi Boston predvodio je Jayson Tatum s 36 poena, ali uz slab šut 11-27 iz igre. Jaylen Brown dodao je 24 poena. Celticsi su za tri poena šutirali 12-38

Denver Nuggetsi su protiv Phoenix Sunsa imali nakon prve dionice lijepih 11 poena prednosti, međutim Sunsi su tricom Bookera vratili utakmicu u egal, dvije i pol minute prije kraja prvog poluvremena.
Phoenix je opet u problemima na početku drugog dijela.

Za nepune četiri minute Denver je otišao na +17 (55:72). Ovaj put više nije bilo povratka Sunsa, utakmica je definitivno odlučena, na kraju je bilo 118:102. Nikola Jokić ovaj je put predvodio momčad triple-doubleom s 29 poena, 13 skokova i 12 asistencija. Bruce Brown dodao je 25 poena dok su Jamal Murray i Michael Porter susret završili s 19 poena.Kod Sunsa je u porazu bio najefikasniji All-Star dvojac.

Kevin Durant ubacio je 26 poena i sakupio 11 skokova i 7 asistencija dok je Devin Booker zabio 28 poena. Srpski centar ostvario je i 10. triple-double u doigravanju, čime je srušio 50-godišnji rekord Wilta Chamberlaina. Jokić je s ovim učinkom postao prvi centar u povijesti NBA lige s dvoznamenkastim brojkama u play-offu, ukupno ima 175 poena, 69 skokova i 50 asistencija protiv Sunsa.

Osim po brojkama Jokić je ovaj susret obilježio i sukob s Kevinom Durantom. Krajem treće četvrtine trener Phoenixa Monty Williams želio je iskoristiti vrijeme dok je Devin Booker šutirao slobodna bacanja kako bi Kevinu Durantu objasnio što da odigra u sljedećem napadu, a to nije prošlo nezapaženo od strane igrača Denvera. Tako su u "špijunažu" stigli Bruce Brown i Jokić, što se nikako nije svidjelo Durantu. Zvijezda Sunsa je prvo udaljila Browna, a potom rukom odgurnula Jokića. Srpski košarkaš je dodatno naglasio kontakt, pa je na kraju Durant zaradio tehničku pogrešku.

Video: Gužva ispred klupe Sunsa 

 

Kopirati
Drag cursor here to close