Federalna liga

Jesenski prvak ostao bez kompletne uprave

Unatoč tome što je tuzlanska Sloboda suvereno osvojila prvo mjesto na polusezoni u Prvoj ligi Federacije BiH, u tom klubu nema mira preko pauze.
Sport / Nogomet | 08. 12. 2023. u 08:21 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Višesatna sjednica donijela je to da je tuzlanska Sloboda ostal bez kompletnog Upravnog odbora. Naime, svi članovi Upravnog odbora su podnijeli ostakve, a samim tim i prvi čovjek kluba Senad Mujkanović.

"Na sjednici Skupštine FK Sloboda Tuzla koja je počela 7. prosinca 2023. godine u zgradi Privredne komore u Tuzli, a na kojoj je prisustvovalo 26 članova, predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda Tuzla, gospodin Senad Mujkanović sa ostatkom članova upravnog odbora, podnio je neopozivu ostavku čime je raspušten kompletan Upravni odbor FK Sloboda Tuzla.

Mujkanović je nakon opširnog obrazloženja Izvještaja Upravnog odbora članovima Skupštine za proteklih pet mjeseci, predsjedniku Skupštine FK Sloboda Tuzla pismenim putem uputio neopozivu ostavku koja je proizašla zbog nedostatka komunikacije, razilaženjem stavova u vezi sa zacrtanim ciljevima i velikog pritiska na rad Upravnog odbora", stoji u priopćenju kluba sa Tušnja.

Podsjetimo, Sloboda je osvojila naslov jesenskog prvaka u Prvoj ligi Federacije BiH, s tri boda ispred Stupčanice.

Kopirati
Drag cursor here to close