Draži Federalne lige

Igraču TOŠK-a slomili ruku, sudac nije dosudio ni prekršaj

Sport / Nogomet | 07. 10. 2023. u 21:26 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devet kola trebalo je da tuzlanska Sloboda izgubi prve bodove i ne samo da je izgubila bodove nego je izgubila i utakmicu.

Goražde je s 2:0 golovima Ivana Harambašića i Nermina Mašića pobijedilo lidera na ljestvici. Unatoč porazu Sloboda ima i dalje sedam bodova prednosti, a drugoplasirana momčad sada je upravo Goražde.

Čelik je na Bilinom polju odigrao 1:1 s TOŠK-om i Zeničanima je to bio čak četvrti remi u nizu. Zanimljivo je i to da su oba gola pala duboko u sudačkoj nadoknadi. U petoj minuti nadoknade vodstvo domaćinu donio je Anes Mašić, a već u sljedećoj minuti Adis Hankić donio je gostima bod.

U 75. minuti utakmice dogodio se vrlo ružan trenutak kada je jedan igrač Čelika vro grubo ušao u igrača gostiju Dinu Dizdarevića. Igrač TOŠK-a ostao je ležati na terenu i prevezen je vozilom hitne pomoći u bolnicu gdje mu je ustanovljen prijelom ruke.

Ono što je također zanimljivo, sudac Amin Efendić iz Sarajeva nije dosudio prekršaj za TOŠK! Naprotiv, igračima gostiju podijelio je par žutih kartona jer su se bunili.

Rezultati 9. kola

GRADAČAC: NK Zvijezda - FK Rudar 3:0

GORAŽDE: FK Goražde - FK Sloboda 2:0

TOMISLAVGRAD: HNK Tomislav - NK Bratstvo 2:1

ZENICA: NK Čelik - NK Tošk 1:1

NEDJELJA (15 sati)

OLOVO: NK Stupčanica - OFK Gradina 

HADŽIĆI: FK Radnik - FK Budućnost 

DOBOJ KAKANJ: FK Mladost - NK Jedinstvo 

GORNJI RAHIĆ: G. Rahić - BFK Simm Bau

Kopirati
Drag cursor here to close