Bio u Barceloni i Realu

Japanski Messi je napokon došao na svoje

"Davao sam sve od sebe kako me ne bi zlostavljali, ali nije mi uspijevalo jer sam bio prenizak. Veći dečki su me mlatili šakama. Ne želim više pričati o tome jer je okruženje u La Masiji bilo grozno," priča Kubo.
Sport / Nogomet | 27. 09. 2023. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ste ove sezone imali priliku gledati barem jednu utakmicu Real Sociedada, mogli ste u glavnoj ulozi ili jednoj od glavnih primijetiti igrača s brojem 14, sjajnog Japanca Takefusa Kuba. Takefusa je došao iz Mallorce, za 6.5 milijuna eura i ove sezone je u sedam utakmica zabio već četiri gola.

Njegov potez kada je provukao loptu kroz noge Kroosu, i dalje se prepričava.Po vokaciji je kako obično treneri kažu desno krilo. Do dolaska u Baskiju, Takefusa je promijenio veliki broj klubova, često je odrađivao razne posudbe. Međutim, ono što je najvažnije u priči ovog nogometaša jeste da je bio član Barcelone i Real Madrida.

Video: Takefusa Kubo

Svoju je karijeru počeo u Barceloni, u slavnoj La Masiji, no na to razdoblje života nema lijepa sjećanja. U intervjuu koji je dao bivšem japanskom nogometašu Shunsukeu Nakamuri je progovorio o lošim danima u Barci.

"Kada sam napunio 10 godina, Barcelona me pozvala u La Masiju nakon što sam prošao probu. Bio sam izvan sebe od sreće, pod svaku cijenu sam htio u La Masiju, no kasnije sam shvatio da je to što sam tamo proživio bilo doslovno pod svaku cijenu jer je cijena koju sam platio bila previsoka", rekao je Kubo pa nastavio:

"Bio sam najniži u spavaonici u kojoj je bilo jako puno dječaka, a mnogi od njih su imali i jaču osobnost od mene. Od početka su me gledali s visoka i bojao sam se da ću propasti. Davao sam sve od sebe kako me ne bi zlostavljali, ali nije mi uspijevalo jer sam bio prenizak. Veći dečki su me mlatili šakama. Ne želim više pričati o tome jer je okruženje u La Masiji bilo grozno."

Barcelonini skauti su ga snimili u svojoj nogometnoj školi koja je bila otvorena u Fukuoki, a o kakvom je talentu riječ, govori podatak da je pri dolasku u La Masiju dobio dres s brojem '10' zbog sjajne lijeve noge i fantastičnog pregleda igre.

Video: Takefusa Kubo

U La Masiji, Kubo je briljirao. U sezoni 2012-2013, bio je najbolji strijelac u svojoj starosnoj grupi, postigao je 74 gola u 30 utakmica, ali zabrana Barcelone koju je izrekla FIFA zbog ilegalnog potpisivanja maloljetnih igrača iz inostranstva značila je da se mora vratiti u Japan, gdje se pridružio FC. Tokio, 2015 . Barcelona ga je pratila i izgledalo je da je prvi pik za potpis kada je napunio 18 godina u lipnju 2019., ali Real Madrid ga je uzeo Kataloncima ispred nosa.

Prije četiri godine, Kuba je potpisao za Real Madrid, njegovom klubu u Japanu, plaćena je odšteta od dva milijuna eura, dok je on potpisao petogodišnji ugovor i osigurao platu od milijun eura godišnje Kubo je u Real stigao s 18 godina, ali nije se nametnuo. Iako su ga mnogi hvalili, iako su mnogi očekivali jako puno. Međutim, nije odustajao. Kubo je na kraju ipak poslao poruku mladim sportašima..

"Želim vam reći da ćete uspjeti ako budete naporno radili", zaključio je Kubo.

Kopirati
Drag cursor here to close