Trener Dinama

Jakirović za milijunsku odštetu pronašao pojačanje za borbu za prvaka

Zagrepčanima su potrebna pojačanja i veliko osvježenje ekipe, a prvi u nizu pojačanja bit će kosovski reprezentativac Arber Hoxha.
Sport / Nogomet | 27. 12. 2023. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh. nogometni stručnjak Sergej Jakirović pronašao je prvo zimsko pojačanje za zagrebački Dinamo, a sve kako bi se sa što jačim snagama ušlo u finalnu borbu s Hajdukom za titulu.

Dinamo je zabilježio jednu od najslabijih polusezona u proteklom razdoblju i ima čak sedam bodova manje od vodećeg Hajduka.

Definitivno, to nije situacija na koju su naviknuli na Maksimiru, ali dvije utakmice manje u odnosu na Splićane daju nadu da bi se ipak moglo doći do titule prvaka.

No, kako trenutno igraju Dinamo i Hajduk, Zagrepčanima su potrebna pojačanja i veliko osvježenje ekipe, a prvi u nizu pojačanja bit će kosovski reprezentativac Arber Hoxha.

Riječ je o krilnom napadaču Slaven Belupa, koji je rođen u Njemačkoj, ali nastupa za zemlju svog porijekla sa Kosoba. Krilni nogometaš zablistao je u prvoj polusezoni sa četiri pogotka i tri asistencije, a u klubu iz Koprivnice računaju da će ozbiljno zaraditi na njemu.

Mađarski Ferencvaroš je, prema pisanju hrvatskog Indexa, spreman izdvojiti milijun i pol eura za njegove usluge i ponuda je već na "stolu". Međutim, za Dinamo bi koštao milijun eura, što je cijena koju na Maksimiru ipak mogu isplatiti.

Glavni adut Dinama je to što 25-godišnji nogometaš želi silno napraviti transfer baš u ovaj klub i o tome je obavijestio čelnike Slavena. Uskoro se očekuju ključni pregovori i nije nemoguće da Dinamo u ponudu uključi nekog od svojih nogometaša koji bi u suprotnom smjeru krenuli put Koprivnice.

Iako rođen u Njemačkoj, Hoxha je naučio igrati nogomet na svom Kosovu. Tu je prošao omladinske škole i igrao za Ballkani do 2021. godine kada se otisnuo u Hrvatsku.

Prešao je u Lokomotivu, a odatle je početkom prošle godine stigao u Slaven gdje se potpuno afirmirao, javljaju hrvatski mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close