Prvenstvo Hrvatske

Hajduk osigurao naslov jesenskog prvaka

Nogometaši Hajduka u svom su posljednjem nastupu na Poljudu u 2023. godini svladali Goricu sa 3-0 u dvoboju 17. kola HNL-a te tako povećali svoju prednost na vrhu ljestvice ispred druge Rijeke na sedam bodova i osigurali naslov jesenskog prvaka.
Sport / Nogomet | 03. 12. 2023. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogotke za Hajduk postigli su Leon Dajaku (20), Mihael Žaper (64) i Emir Sahiti (69).

Hajduk je protiv ove sezone vrlo dobre Gorice zagospodario terenom od prve minute te svoju inicijativu naplatio vodećim golom u 20. minuti. Šarlija je dijagonalom pronašao Livaju na desnom krilu, a ovaj se izborio za prostor za ubačaj te pred golom gostiju pronašao Dajakua, koji je glavom spustio loptu u mrežu.

Pitanje pobjednika riješeno je sredinom nastavka kada je vratar Gorice Banić dva puta loše reagirao. U 64. minuti Banić je loše procijenio let lopte nakon ubačaja Dajakua iz slobodnog udarca s lijeve strane, a njegov odlazak u prazno iskoristio je Žaper, koji je glavom s pet metara pogodio praznu mrežu.

Pet minuta potom Kalik je dugom loptom izbacio Sahitija, koji je vidio da je Banić nepotrebno istrčao iz vlastitog kaznenog prostora te ga lobao za konačnih 3-0, javlja HRT.

Video: HAJDUK vs GORICA 3:0 (17. kolo, SuperSport HNL 23/24)

Vodeći Hajduk sada ima 39 bodova, sedam više uz utakmicu više od druge Rijeke koja je ranije u subotu odigrala 0-0 na gostovanju kod Osijeka, te je osigurao naslov jesenskog prvaka jer su do kraja prvog dijela sezone ostala još dva kola.

Gorica je ostala četvrta sa 26 bodova, jednim manje uz odigrane dvije utakmice više od trećeg Dinama.

Rezultati 17. kola,

Petak:

Istra 1961 - Varaždin 2-0 (Matheus 45+4, Vuk 67)

Subota

Osijek - Rijeka 0-0
Hajduk - Gorica 3-0 (Dajaku 20, Žaper 64, Sahiti 69)

Nedjelja:

Rudeš - Lokomotiva (15 sati)

Ponedjeljak:

Slaven Belupo - Dinamo (17 sati)

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close