Uoči susreta protiv FK Sloboda

Jakirović: U sljedećem periodu bit će nam potrebni svi igrači; Zubairu konačno dobio dozvolu

''Očekujem sličnu utakmicu kao u Banovićima. Mislim da će sloboda biti u niskom bloku i da će vrebati iz kontri''.
Sport / Nogomet | 29. 09. 2022. u 11:42 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon reprezentativne stanke, 'Plemiće' čeka novi izazov, a u goste dolazi tuzlanska Sloboda.

Zrinjski i Sloboda nedavno su odigrali utakmicu na zamjenskom stadionu u Banovićima gdje je momčad Zrinjskog slavila minimalnim rezultatom, a trener 'Plemića', Sergej Jakirović, ističe kako očekuje dosta sličnu utakmicu.

''Očekujem sličnu utakmicu kao u Banovićima. Mislim da će sloboda biti u niskom bloku i da će vrebati iz kontri. Također, Vranješ se vratio pogotkom i potvrdio dosad pokazanu kvalitetu'', kazao je Jakirović.

''Moramo biti oprezni i spriječiti njihove pokušaje da dođu iz kontri do našeg gola. Imaju brzinu i dokazanu kvalitetu, a mi moramo biti energični svih 90 minuta i pokušati što prije postići pogodak te zadržati sva tri boda u Mostaru'', istaknuo je.

'Plemići' su reprezentativnu stanku iskoristili odigravši prijateljsku utakmicu sa Šibenikom gdje je trener Jakirović želio iskoristiti većinu igrača, a jedini strijelac na susretu bio je Dragan Juranović.

Foto: Bljesak.info / Trener Zrinjskog uoči susreta protiv FK Sloboda

''Svi su dobro trenirali, a to se moglo vidjeti i na utakmicu protiv Šibenika pa sam poprilično zadovoljan. Irfan Hadžić se vratio i mogu reći kako zaista ima dobru energiju. Pozitivna vijest za nas je da je i Zubairu konačno dobio pravo nastupa i sve potrebne dozvole'', kazao je Jakirović, te dodao kako igračima koji nisu prva postava ''nije lako upasti, ali se na sve njih računa''.

'Plemiće' u listopadu očekuje gust raspored gdje će odigrati čak devet utakmica, no to je, kako ističe Jakirović ''prilika igračima sa manjom minutažom da se dokažu na terenu''.

''Trebat će nam svaki igrač. Nije jednostavno igrati toliko utakmica, ali ne tražimo alibi. Svi treniramo svaki dan kako bismo izdržali tempo i prilagodili se na bilo kakvu situaciju'', kazao je Jakirović te se ponovno osvrnuo na Zubairua.

''Nevjerojatan igrač. To je mogla primijetiti i publika na utakmici protiv Šibenika. Konstantno radi, razigrava... Ima rješenje i prije nego što primi loptu, a publika je to primijetila i svaki njegov dodir s loptom nagradila pljeskom. A tu je i Gazzeta koji je konačno počeo trenirati s ostatkom momčadi i to je igrač kakvog nemamo u rosteru i zaista će nam biti ogromno pojačanje kada se vrati u očekivanu formu'', zaključio je Jakirović.

Podsjetimo, utakmica između HŠK Zrinjski i FK Sloboda igra se u petak u 20 sati na stadionu pod Bijelim brijegom.

Kopirati
Drag cursor here to close