Konjičani u Mostaru

Jakirović poziva na oprez: "Igman je puno bolji kada igra s favoritima"

Nakon poraza kod Sloge Zrinjski će tražiti iskupljenje u nedjelju protiv Igmana iz Konjica.
Sport / Nogomet | 17. 09. 2022. u 15:25 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je u Modriči izgubio od Sloge (0:1) u zaostaloj utakmici 4. kola i doživio već treći poraz ove sezone. Ipak, puno više od poraza navijače Zrinjskog zaboljele je to što su Plemići izgledali posve bezidejno.

"Imamo više poraza u Prvenstvu nego što smo imali u Europi, a isto odigranih utakmica. To je zanimljivo, ali i dovoljno govori o koncentraciji i fokusu na utakmicu. Kod Sloge smo dobro ušli, ali smo kod kornera napravili niz lančanih grešaka koje su rezultirali pogotkom. I onda se protivnik zbije, zgusne i to nije lako probiti, a uz jalovi posjed koji smo imali, bez konkretnosti, nismo mogli ništa napraviti, pogotovo bez šuta u okvir gola", kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Neke je taj poraz od objektivno slabijeg protivnika podsjetio na onaj poraz iz prošle sezone kada je Zrinjski izgubio u Bijeljini. Nakon toga Radnik je ispao iz lige, a Plemići bez poraza došli do naslova. 

"Možda jeste slično, ali tada smo bili puno opasniji po protivnički gol. stvorili smo puno prilika i njihov golman bio je igrač utakmice. Nema vremena za neko posebno analiziranje, raspored je zgusnut, naučili smo pouke i idemo odraditi sljedeću utakmicu na puno bolji način", dodao je Jakirović.
 
Video: Jakirović uoči Igmana
 
Sljedeća utakmica za njegovu momčad je u nedjelju protiv Igmana u Mostaru. I Igman je kao Sloga debitant u Premijer ligi, ali Konjičani su u dvije zadnje utakmice ubilježili dvije pobjede i postigli šest golova. 
 
"U nekim utakmicama nije ih mazio rezultat, ali primjetno je da puno bolje igraju protiv favorita, dok u utakmicama protiv ekipa iz svog ranga znaju podbaciti. To i činjenica da imaju dvije pobjede zaredom pozivaju na porez. Jasno je da nas čeka teška utakmica, ali igramo kući i idemo po pobjedu". 
 
Jakirović je u Modriči odlučio poštedjeti Hrvoja Barišića i Almira Bekića, a protiv Igmana bi trebali biti u prvom sastavu. Mario Tičinović bio je izvan stroja mjesec dana. Sada je počeo trenirati, ali Jakirović će u nedjelju ocijeniti hoće li ga koristiti.
Kopirati
Drag cursor here to close