"Nisam bio neprofesionalan"

Jakirović: Prvo sam javio Miškoviću pa potvrdio Dinamu

"Važno mi je naglasiti da niti u jednom trenutku nisam bio neprofesionalan prema HNK Rijeka. Svoju odluku sam obznanio predsjedniku Miškoviću i tek onda dao potvrdan odgovor Upravi Dinama", napisao je Jakirović.
Sport / Nogomet | 22. 08. 2023. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sergej Jakirović je novi trener Dinama. Njegov odlazak s Rujevice na Maksimir je podigao veliku prašinu jer se sve odigralo u nekoliko sati.

Nakon što je Dinamo smijenio Igora Bišćana, odmah je okrenuo broj Sergeja Jakirovića i ekspresno ga doveo na Maksimir.

Bitne stvari

To je razljutilo Riječane koji smatraju da nije u redu što nisu ranije obaviješteni o namjeri Dinama da im 'ukrade' trenera i stručni stožer i to samo par dana uoči play-offa Konferencijske lige protiv Lillea, prenose Sportske novosti

O svemu se na svojem Instagramu oglasio i sam Jakirović, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Kao što svi znate, jučer sam prihvatio ponudu GNK Dinamo za preuzimanjem trenerske pozicije. Već sam naglasio kako je takav razvoj događaja bio brz i pomalo neočekivan. Ovim putem se želim oglasiti o nekim sebi bitnim stvarima.

Prije svega se želim zahvaliti HNK Rijeka na ukazanoj prilici da vodim klub s Rujevice i da zajedno sa mojim stručnim stožerom i igračima Rijeku vratimo na put pobjeda. Smatram da smo u tome uspjeli i izuzetno sam na to ponosan. Također, želim se zahvaliti svim navijačima Rijeke koji su od prvog dana bili fantastična podrška svima nama u klubu.

Prvo javio Miškoviću 

Život piše svoje priče. Donosi nam prilike i izazove, uspone i padove. Tako je i u mom životu od prvog dana kada sam zaigrao nogomet pa do danas kada sam trener. Kao sportaš, nikada nisam bježao od izazova i želje za napretkom. Nikada to nisam ni skrivao. Ista me je želja odvela iz Mostara u Rijeku.

Moji motivi su uvijek bili primarno sportske prirode. U tome leži veliki dio razloga zašto sam prihvatio poziv Dinama. Rastanci su uvijek teški i donose emocije. Unatoč tomu, važno mi je naglasiti da niti u jednom trenutku nisam bio neprofesionalan prema HNK Rijeka. Svoju odluku sam obznanio predsjedniku Miškoviću i tek onda dao potvrdan odgovor Upravi Dinama.

Rijeka i Riječani će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. lako sam svjestan da će nekim navijačima ostati gorak okus, nadam se da će s obzirom na gore navedeno pronaći načina da razumiju moju odluku. Danas kreće nova stranica u mom životu. Svaki dan ćemo predano raditi na ciljevima u Dinamu siguran sam da ćemo u tome uspjeti! Za sve ostalo, pričat ćemo na terenu", napisao je Jakirović. 

Video: SPORT CENTAR #5 | SERGEJ JAKIROVIĆ, TRENER KOJI JE IZDOMINIRAO LIGOM
Kopirati
Drag cursor here to close