Nije popuštao

Predsjednica Dinamove uprave tvrdi da je Mišković sve znao

Bilo je jasno kako će Dinamo aktivirati Jakirovićevu klauzulu pa je predsjednica uprave Dinama Vlatka Peras kontaktirala Miškovića, čak mu i ponudila zanimljivu opciju.
Sport / Nogomet | 22. 08. 2023. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sergej Jakirović jučer je, uz puno trzavica i prozivanja na relaciji Dinamo - Rijeka, postao novi trener "modrih". Naprasni odlazak dosadašnjeg trenera s Rujevice nije najbolje sjeo čelnom čovjeku Rijeke Damiru Miškoviću, koji se u tom trenutku osjetio prevarenim. Mišković se brzo obrušio na Dinamo, poručio kako takva "otimanja" ne rade gospodski klubovi, pišu 24sata.hr.

Ipak, čini se da je Mišković znao za potencijalni "prebjeg" Jakirovića puno ranije nego što je on govorio. Igor Bišćan dobio je u ponedjeljak oko 14 sati otkaz, a samo sat vremena kasnije na službenim stranicama Dinama osvanula vijest kako momčad preuzima Sergej Jakirović.

Bilo je jasno kako će Dinamo aktivirati Jakirovićevu klauzulu (isplatiti Rijeci njegovih šest plaća plus nešto za odlazak iz kluba), pa je predsjednica uprave Dinama Vlatka Peras kontaktirala Miškovića, čak mu i ponudila zanimljivu opciju. Da Jakirović vodi utakmicu protiv Lillea, ali da Dinamo u tom slučaju onda ne treba platiti odštetu za novog trenera.

Mišković nije popustio, u tom se trenutku odlučio za novac (oko 200-300 tisuća eura), a dvoboj u Lilleu će s klupe onda voditi sportski direktor Rijeke Darko Raić-Sudar. Sergej Jakirović je posljednjih tjedana imao dvije zanimljive opcije, reprezentaciju BiH i Ferencvaros, koji su bili spremni aktivirati klauzulu, ali bivši trener Rijeke tada je odbijao odlazak s Rujevice.

Podsjetimo, nakon iznenadnog odlaska sada već bivšeg trenera Rijeke Sergeja Jakirovića, prvi čovjek Rijeke kazao je kako je šokiran Dinamovim i Jakirovićevim postupanjem nazvavši to nesportskim potezom.

Kopirati
Drag cursor here to close