Dogodilo se filmskom brzinom

Jakirović: U 14 sati kupao sam se u moru, a u 15 sati je sve bilo gotovo s Dinamom

Nakon šokantnog prelaska u Dinamo tri dana prije Rijekinog odlučujućeg europskog ispita, Sergej Jakirović dao je prvi intervju ...
Sport / Nogomet | 22. 08. 2023. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Čast mi je biti trener Dinama. Iznenađen sam, pomalo šokiran, jer sam se u 14 sati kupao u moru, a u 15 sati je sve bilo gotovo. Dogodilo se filmskom brzinom. Nogomet je danas takav. Jednostavno, ponuda i potražnja. Ovo je prilika koja se ne događa često.

Svojim radom i rezultatima zaslužio sam ovu priliku. Nadam se da ću nastaviti raditi kao i dosad i da ćemo igrati napadački, otvoren nogomet kako bismo uveselili navijače Dinama", rekao je Jakirović.

Je li gledao Dinamo protiv AEK-a?

"Gledao sam obje utakmice. Bilo je dosta dobrih stvari, počevši od prve utakmice. U njoj se dogodilo što se dogodilo. Druga je također bila jako dobra. To je nogomet, događaju se takve stvari. Imam slično iskustvo iz prošle sezone, zabili su mi škaricama u 120. minuti.

Treba ići dalje, podići se, nema vremena za tugovanje. Treba izvući pouke i naporno raditi kako bismo se u četvrtak dobro predstavili i kako bismo pobijedili Spartu. Moramo pokazati gard i da je sve to iza nas", kazao je.

Kako mu izgleda Dinamo na početku sezone?

"Meni Dinamo uvijek dobro izgleda. Nisam sa svojim klubovima bio uspješan protiv Dinama. Uvijek mi je nešto nedostajalo. To su najbolji igrači u Hrvatskoj koji žele pobjeđivati. Klub je narastao zadnjih godina, najbolji je po svemu. Svi koji smo u nogometu težimo doći ovdje. Bez lažne skromnosti, ovo mi je trenutno vrhunac posla. Ambiciozan sam, želim nešto napraviti i to prenijeti na svoju ekipu. U svakom klubu sam to uspio. Svaki dan moraš dati sve od sebe kako bi dobro igrao i osigurao si egzistenciju. Bez momčadi si nitko i ništa. Moraš se staviti u sklop momčadi da bi ti kao pojedinac napredovao".

Slijede Sparta Prag i onda Rijeka. Koji su ciljevi?

"Prioritet je uvijek prva sljedeća utakmica. Ako možemo ući u Europsku ligu treba za to sve napraviti. Konferencijska je osigurana. Naravno, treba sve napraviti da se osvoji prvenstvo. Da se ne lažemo. Prvenstvo je jako važno i bez dobrih nastupa i osvajanja naslova, nema ni Lige prvaka, ni pretkola, ni ničega. Morat ćemo tu dobro svi zapeti. Imamo određeni zaostatak, odgođene utakmice, tako da moramo sada biti pametni i posvetiti se prvoj sljedećoj da nam bude maksimalan fokus na toj sljedećoj", kaže novi strateg Modrih.

Tko je u Jakirovićevom stožeru?

"Marko Salatović prvi asistent, Marin Ivančić kondicijski, Anđelo Roguljić analitičar, trener vratara Gojko Mrčila".

Neke igrače Dinama poznaje od ranije...

"Puno igrača poznajem. Znamo se s terena, a kako igraš često jedan protiv drugih, svi se manje više znaju. Dino Perić je čak i igrao sa mnom kad sam ja u Sesvetama završavao, Petra Sučića smo promovirali prošle sezone u Zrinjskom. Antonio Marin nam je pomogao polusezonu u Rijeci. Ostale igrače također znam, maksimalan respekt, oni su dokazani profesionalci, pobjednici, moramo sve napraviti da se što prije vratimo na pobjedničke staze".

OPŠIRNIJE

Kopirati
Drag cursor here to close