Pregovori u završnici

Jakirović potvrdio: Bašić na korak od odlaska u Rusiju

Ivan Bašić po svemu sudeći napušta HŠK Zrinjski i seli u Rusiju.
Sport / Nogomet | 10. 06. 2022. u 18:58 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako iza sebe ima tek jednu pravu seniorsku sezonu, Ivan Bašić najvjerojatnije će napustiti HŠK Zrinjski, ali i Bosnu i Hercegovinu. Vezni igrač stekao je punu afirmaciju u protekloj sezoni i automatski je postao zanimljiv stranim klubovima.

Mladog reprezentativca BiH, koji je tek u travnju napunio 20 godina, u svojim redovima želi povratnik u rusku Premijer ligu Orenburg. Bašić i Orenburg već su se dogovorili, a ostaje još samo da se dogovore i klubovi, jer on ima ugovor sa Zrinjskim do 2025. i sigurno neće otići jeftino.

"Ostalo je da se klubovi dogovore, ali izvjesno je da će Bašić otići", kazao je Jakirović, koji je Bašiću dao punu minutažu, a ovaj odgovorio s pet golova i pet asistencija u Premijer ligi.

Jakirović je komentirao i druge moguće odlaske, današnju priču oko navodnog interesa Monze za Bilbiju i špekulacije oko odlaska Josipa Ćorluke.

"Samo je Bašić dobio službenu ponudu. Od ostalih nitko nije dobio službenu ponudu i samo na službenu mogu reagirati. Nekad dovedem igrača i pročitam da odlazi Ćorluka. Zašto bi on išao? Ako si ozbiljan klub moraš imati 22, 24 podjednaka igrača. Pogotovo ovo ljeto kada igraš Europu. Bilo to četiri ili šest utakmica, moraš imat širok roster", dodao je Jakirović.

Kopirati
Drag cursor here to close