Nakon debakla u Solunu

Jakirović: Osjetio sam da ne želimo loptu, određeni strah

"Nije se pogriješilo u pripremi utakmice, prvi put otkako vodim ekipu, osjetio sam da ne želimo loptu, određeni strah", istakao je Jakirović.
Sport / Nogomet | 15. 03. 2024. u 01:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jeste Dinamo eliminirao Betis, prvi put je slavio u Španjolskoj, ali isto tako ove godine u Europi bilo jako puno posrtanja. Dinamo je izgubio od Balkanija, Vitkorie Plzen dva puta, Sparte u Pragu 1:4. Na kraju je došao ovaj najteži poraz, od PAOK-a u Solunu. Jedan od težih u Europi uopće. Nakon utakmice Sergej Jakirović
je rekao sljedeće:

Utakmicu smo izgubili utakmicu u prvom poluvremenu, bili smo mlaki u duelima, nismo imali energiju, jeftino smo primali golove, pogotovo iz prekida. Na poluvremenu smo si rekli da nema predaje, zaigrali smo opuštenije, hrabrije, gol nas je vratio u igru. Šteta što Špikić nije uspio zabiti, a onda smo primili još dva gola. Pokušali smo s izmjenama, ali u završnici više nismo imali snage

Premda su "Modri" već u prvom poluvremenu gubili sa 0-3, Dinamov trener smatra kako se nije pogriješilo u pripremi utakmice.

"Nije se pogriješilo u pripremi utakmice, prvi put otkako vodim ekipu, osjetio sam da ne želimo loptu, određeni strah. U prvom poluvremenu ništa nismo radili, svaka druga lopta je bila njihova, totalno smo podbacili, dodao je.

"Teško mi pada ovakav poraz, teško je sada analizirati. Unatoč pritisku PAOK-a, vidio sam da ćemo imati problema iz prekida. Ali, problem je bio igra s loptom, nismo ništa pokušavali, jer mi volimo igrati loptom. Jesmo li pali na atmosferu, to treba pitati igrače, ne znam što se dogodilo. Olako smo vratili PAOK u igru u prvom dijelu. Svima je teško pao poraz, svi smo razočarani, ali možemo biti ponosni što smo došli u ovu fazu natjecanja."

Otkrio je zašto nije napravio niti jednu izmjenu u poluvremenu.

"Trebali bi onda promijeniti mnogo igrača, dogovorili smo se da ćemo krenuti još deset minuta, zabili smo gol, bili smo u dobrom momentu, sada moramo izvući pouku iz ovog poraza", poručio je Jakirović.

Kopirati
Drag cursor here to close