Trener Zrinjskog očekuje paklenu atmosferu

Jakirović: Albanci su opasni po osvojenoj lopti

" Moramo zaustaviti njihova krila, ali isto tako ne želimo odstupati od našeg stila igre po kojem smo postali prepoznatljivi. Nije isključeno da napravimo neke promjene u početnoj postavi u odnosu na Sheriff kaže u najavi utakmice Sergej Jakirović
Sport / Nogomet | 19. 07. 2022. u 02:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekada su gostovanja u Albaniji za većinu klubova sa ovih prostora bila jedna vrsta avanture. Od Balkanskog kupa, do Kupa prvaka, Kupa UEFA. Nešto slabije momčadi, još slabiji tereni, ali standarno neugodna atmosfera na stadionima. Rezultatski je bilo dobrih ali i loših iskustava. Dovoljno je prisjetiti se Partizana i eliminacije od Flamurtarija 1988. godine.

Posljednjih godina se slika počela mijenjati. Počelo se ulagati u albanske klubove, podatak da se prvo finale Konferencijske lige igralo baš u Tirani dovoljno govori koliko su se stvari promijenile.
Klubovi iz BiH imaju iskustva igranja protiv albanskih i ne možemo napisati da su idealna. Uostalom, prošle sezone u prvom pretkolu Konferencijske lige, Vllaznia je eliminirala Široki Brijeg nakon poraza na Pecari 1:3. Albanska momčad je slavila u revanšu 3:0.

Momčad Kukesija je u sezoni 2013/14 bila uspješnija od Sarajeva u pretkolu Kupa UEFA/Europske lige. Vrijedi spomenuti kako je Skënderbeu Korçë iznenadio Dinamo u play offu Europske lige (sezna 2017/18).

Večeras će i atmosferu stadiona u Albaniji, osjetiti prvak BiH Zrinjski. Sigurno je da će teško momčad ali i navijači zaboraviti eliminaciju od Sheriffa, ali nema druge, nogomet ide dalje. Sada je nova prilika u Konferencijskoj ligi. Odmah nakon eliminacije od Sheriffa, Sergej Jakirović je krenuo u analizu protivnika koji je u pretkolu Lige prvaka stradao od Dudelangea u dvije utakmice.

" Analizirali smo protivnika koji je u prvom poluvremenu revanš utakmice mogao mirno voditi dva - tri razlike. Onda su primili gol pa se situacija malo na terenu smirila. Međutim, sigurno nas očekuje paklena atmosfera, na novom stadionu na kojem se igralo finale ovog istog takmičenja prošle sezone. Imamo posla sa jednom momčadi koja je opasna po osvojenoj lopti, imaju dva opasna krila koja su često meta nakon osvojene lopte. Moramo voditi računa da ih zaustavimo u tim njihovim planovima, da im ne dozvolimo tu neku dubinu iza naših leđa jer tada to može biti opasno. Nadam se da ćemo šanse koje stvorimo ovaj put znati realizirati. Moramo zaustaviti njihova krila, ali isto tako ne želimo odstupati od našeg stila igre po kojem smo postali prepoznatljivi. Nije isključeno da napravimo neke promjene u početnoj postavi u odnosu na Sheriff kaže u najavi utakmice Sergej Jakirović koji može računati na sve igrače osim Slobodan Jakovljevića.

Kopirati
Drag cursor here to close