Pravilnik

Hoće li i Petković odgovarati?

Napadač Dinama i hrvatski reprezentativac Bruno Petković nazvao je klaunom Roberta Jarnija, legendu hrvatske reprezentacije i tada još uvijek aktualnog U-17 izbornika.
Sport / Nogomet | 15. 02. 2024. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije se puno očekivalo od gostovanja Dinama kod Betisa u prvoj utakmici doigravanja za osminu finala Konferencijske lige.

Dokaz je tome i vrlo mali broj hrvatskih novinara koji je stigao u Sevillu. No jedna je izjava zapalila atmosferu uoči utakmice, piše Gol.hr

Napadač Dinama i hrvatski reprezentativac Bruno Petković nazvao je klaunom Roberta Jarnija, legendu hrvatske reprezentacije i tada još uvijek aktualnog U-17 izbornika.

Pročitajte još

Razlog za oštar Petkovićev istup Jarnijeva je nekoliko dana stara izjava kako će navijati za Betis u ovoj utakmici, klub za koji kaže da ga vežu najljepše godine u nogometnoj karijeri.

Jarnijeva izjava, neprimjerena isključivo zbog aktualne funkcije, danima nije dobila veću medijsku pozornost dok ga Petković nije nazvao klaunom. Dan kasnije HNS je objavio kako raskida suradnju s dosadašnjim izbornikom U-17 reprezentacije jer Savez smatra neprimjerenim da osoba na takvoj poziciji javno iskaže potporu stranom klubu koji igra protiv hrvatskog kluba.

Nakon svega otvara se pitanje je li u svom istupu pretjerao i sam Bruno Petković, koji je izbornika mlade reprezentacije nazvao klaunom.

Prema Disciplinskom pravilniku HNS-a, koji se uvijek može široko ili usko primjenjivati, točnije prema članku 85, može se dogoditi da na neki način bude kažnjen i napadač Dinama. Stvar je, kao i uvijek, procjene onih koji o kršenju disciplinskih mjera odlučuju.

Članak 84:

''Igrač ili nogometni djelatnik koji vrijeđa, kleveće ili širi neistine o svom ili bilo kojem drugom klubu, o svom ili suparničkom igraču, nogometnom djelatniku bilo kojeg kluba ili članu nogometnog rukovodstva u bilo kojem tijelu, sucu ili treneru, ili se nasilno ponaša, kaznit će se novčanom kaznom i/ili zabranom igranja na dvije do šest utakmica''.

Kopirati
Drag cursor here to close