Uživo za Novi Dan

Jakirović o razlozima odlaska iz Zrinjskog i šansama Hrvatske

Novi trener Rijeke Sergej Jakirović javio se u emisiju "Novi Dan" N1 televizije i prokomentirao razloge svog odlaska iz Zrinjskog te aktualnosti sa Svjetskog prvenstva.
Sport / Nogomet | 08. 12. 2022. u 12:17 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jakirović se osvrnuo na svoju odluku da napusti vodeću momčad Premijer lige BiH kako bi preuzeo ekipu koja se ove sezone bori za ostanak u HNL-u.

“Već sam objasnio u oproštajnom videu. U sportu kao i životu dođe do ciklusa koji se završava. Ja sam odlučio da mi je potreban novi izazov, a Rijeka to svakako jeste. Ovaj klub je trenutno u poziciji kakvoj jeste, ali ćemo dati sve od sebe da izgleda mnogo bolje na proljeće. Neće biti lako, ali nije bilo ni u Zrinjskom kada sam došao. Nakon dvije godine mogu biti zadovoljan onim što sam napravio. Mogao sam i ostati i biti u nekoj zoni komfora, ali odlučio sam se za novi izazov. Sada se zahvaljujem svima na profesionalnosti, odricanju, posvećenosti. Pratim i dalje i želim da Zrinjski i ove sezone odbrani titulu prvaka”, rekao je Jakirović za N1.

Novi trener Rijeke iznio je i svoje očekivanje od sutrašnje utakmice reprezentacije Hrvatske koja igra protiv prvog favorita SP-a Brazila.

"Atmosfera je sjajna, kao i uvijek kada krene SP. Pomalo se zahuktava. Kada se prošao Japan na penale, euforija je zavladala i ovo je fantastičan rezultat što radi izbornik Dalić. Napravio je i smjenu generacija, neki su u stručnom stožeru, tako da očekuje se s velikim optimizmom ovaj meč. Bez obzira na snagu Brazila i Hrvatska ima sjajne igrače. Ja očekujem izjednačenu utakmicu, njihovo iskustvo se vidi. Na momente je izgledalo da se muče, ali ja to više pripisujem vlagi. Teško je igračima da se oporavljaju, ali oni su se već etablirali među najbolje momčadi i očekuje nas uzbudljiva utakmica", istaknuo je Jakirović, objasnivši i zbog čega se Hrvatska izdvojila od ostalih reprezentacija s područja bivše države.

“Uvijek je bio izražen taj domovinski naboj prema državi. Još se više pojačao sa Dalićem. On je insistirao na zajedništvu i pokazao je ko ne bude podređen ekipi nema uopće mjesta u ekipi. On sve prati i uoči SP-a je pratio da će pratiti izjave. Ako se neko izdigne ili obrati pažnju na sebe bit će eliminiran. Ne možete pročitati izjavu, svi su podređeni grupi, ali jedan veliki, patriotski naboj. Bore se za svoju zemlju i to se vidi. Hrvatsku to izdvaja od ostalih država, ali i kvaliteta koja je neupitna. Mali Joško Gvardiol će vrijediti preko 100 milijuna”, zaključio je Jakirović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close