Bijeli dim

Jakirović bivši, novi trener Plemića bit će poznat uskoro

U aktualnom prvenstvu Premier lige BiH Jakirović momčad Zrinjskog ostavlja na čelu ljestvice s tri boda ispred Širokog Brijega i utakmicom manje, a zanimljivo, Plemići su u 18 utakmici primili samo devet golova.
Sport / Nogomet | 30. 11. 2022. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sergej Jakirović od danas više nije glavni trener prve momčadi HŠK Zrinjski Mostar, a karijeru će nastaviti u HNK Rijeka.

"Sporazumni raskid suradnje je dogovoren nakon obavljenog razgovora u kojem je dosadašnji šef stručnog stožera iskazao želju za odlaskom te nakon potpisanog Sporazuma između HŠK Zrinjski i HNK Rijeka.

HŠK Zrinjski zahvaljuje Sergeju Jakiroviću na uspješnoj zajedničkoj suradnji u prethodne dvije godine te mu želi puno sreće u nastavku trenerske karijere.

HŠK Zrinjski želi naglasiti da će navijače i javnost uskoro obavijestiti o izboru novog glavnog trenera prve momčadi", stoji u priopćenju mostarskog prvaka.
 
Jakirović će 23. prosinca proslaviti 46. rođendan, a Riječani ga iz igračkih dana pamte iz sezone 2007./2008. kada je pod stijenama Kantride 21 put nosio bijeli dres te došao u vrijeme dok je Bijele vodio Zlatko Dalić, izbornik Vatrenih.

Rođeni Mostarac nakon igrače karijere (Split, Spartak Trnava, Istra 1961, Kamen Ingrad, Zagreb, CSKA, Pashing, Austria Karnten, Spittal) okrenuo se trenerskom poslu pri čemu je posebno zapažen bio u vođenju Gorice, koja je bila prava noćna mora za sve Rijekine trenere, prenosi Novi list.

Njih je pobjeđivao čak pet puta, jednom remizirao i jednom izgubio. Nakon kratkotrajnog vođenja Maribora, zapaženo je odradio posao u Zrinjskom s kojim je srušio brojne rekorde, u 77 utakmica ubilježio čak 52 pobjede, 14 remija i 11 poraza, uz prosjek od 2.2 gola po utakmici.

U aktualnom prvenstvu Premier lige BiH Jakirović momčad Zrinjskog ostavlja na čelu ljestvice s tri boda ispred Širokog Brijega i utakmicom manje, a zanimljivo, Plemići su u 18 utakmici primili samo devet golova.

Poziv s Kvarnera Jakireviću je došao u trenutku kad je trebao odraditi još derbi posljednjeg jesenskog kola u kojem je Zrinjski svladao Borac (1:0). Oproštaj s domaćim navijačima bio je na neki način ujedno i oproštaj sa Zrinjskim, s kojim Jakirović ima ugovor do 2024. pa je dogovor klubova posljednja formalnost prema užarenoj klupi Bijelih.

Zrinjski je zapaženo ove sezone igrao i u Europi i samo sekunde su ga dijelile od skupina Konferencijske lige. U dramatičnom dvoboju u Bratislavi je izbačen od Slovana poslije jedanasteraca, a nakon što je do 120. minute imao rezultat 1:1, koji ga je vodio dalje.

Kopirati
Drag cursor here to close