"Neprihvatljiva poruka mržnje"

HNS oštro osudio naljepnice s porukom Livaji

"Savez podržava takvu aktivnost MUP-a te pozivamo sve odgovorne navijače da ne pristanu sudjelovati u širenju mržnje kojoj nije mjesto u sportu ni društvu, za razliku od zdravog rivalstva", naveli su iz HNS-a.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2023. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hajduk u subotu gostuje kod Rijeke, kluba čiji navijači posebno ne vole najboljeg strijelca i igrača HNL-a, Marka Livaju.

Naime, u optjecaju su se prije Jadranskog derbija pojavile naljepnice s porukom "umri Livaja". O situaciji se sada oglasio i HNS, prenose Sportske novosti

"Hrvatski nogometni savez upoznat je s masovnim širenjem naljepnica koje sadrže neprihvatljivu poruku mržnje prema hrvatskom reprezentativcu Marku Livaji.

Hrvatski nogometni savez u kontaktu je s nadležnim tijelima Ministarstva unutarnjih poslova te je upoznat kako je kriminalističko istraživanje zbog navedenog govora mržnje u tijeku. Savez podržava takvu aktivnost MUP-a te pozivamo sve odgovorne navijače da ne pristanu sudjelovati u širenju mržnje kojoj nije mjesto u sportu ni društvu, za razliku od zdravog rivalstva.

Hrvatski nogometni savez osuđuje svaki oblik govora mržnje, fizičko i verbalno nasilje te smatramo ovakvu poruku krajnje neprihvatljivom te opasnom. Nogomet donosi puno radosti, emocija i strasti cijelom društvu te ga zajedno trebamo štititi od mržnje, diskriminacije i nasilja".

Kopirati
Drag cursor here to close