Gradski derbi

Jakirović: Nadamo se punom plijenu; Osim: Ja bih volio da se mi zamijenimo

''Stanje u ekipi je dobro, nemamo povrijeđenih i naravno da u dobroj atmosferi čekamo utakmicu i nadamo se najboljem''.
Sport / Nogomet | 11. 10. 2022. u 13:26 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Očekujem ih energične kao i uvijek. Borit će se za svaku loptu i to je ono što krasi svaki derbi'', kazao je trener HŠK Zrinjski, Sergej Jakirović, na zajedničkoj press konferenciji u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara uoči gradskog derbija.

''Očekujemo tešku utakmicu, ali se nadamo najboljem''

''Gradski derbi, kao i uvijek, očekuje se dobra utakmica i dobro popunjene tribine. Nama je malo intenzivan program, ali to smo sami izabrali. želim da se izravnamo što prije s ostalima kako bi tablica bila realna'', istaknuo je Jakirović, koji je dodao kako se ekipa u protekla potrošila emocionalno kao i fizički, tako da se sada regeneriraju.

Foto: Bljesak.info / Konferencija za medije uoči gradskog derbija u Mostaru

''Stanje u ekipi je dobro, nemamo povrijeđenih i naravno da u dobroj atmosferi čekamo utakmicu i nadamo se najboljem''.

''Igramo na svom stadionu i nadamo se punom plijenu svjesni da neće biti jednostavno jer je uvijek ta utakmica 50-50 i smatram da je Velež u jednom pozitivnom nizu jer imaju dvije pobjede i 4 neriješene u zadnjih 6 utakmica. Nije lako nikog pobijediti i zato očekujem tešku utakmicu'', zaključio je Jakirović.

''Bolje nego što je bilo''

Slično raspoloženje vlada i u stožeru 'Rođenih', a to je potvrdio i trener FK Veleža, Amar Osim kazavši kako je raspoloženje ''bolje nego što je bilo''.

''Prvi derbi, gradski, mostarski. Raspoloženje je bolje nego što je bilo jer smo konačno uspjeli nekoga pobijediti. Ne gubimo baš često. Volio bih se nadovezati na ovo što je trener Zrinjskog rekao da smo u dobrom nizu, ja bih volio da se zamijenimo jer oni imaju jedan poraz i ped pobjeda u poslijednjih šest kola, a mi dvije pobjede i četiri neriješene'', kazao je Osim, te dodao kako je ''teško nas nadigrati, ali teško i mi nekog nadigramo''.

Foto: Bljesak.info / Konferencija za medije uoči gradskog derbija u Mostaru

''Meni kao treneru će ova utakmica doći kao prilika da vidimo gdje smo jer sada igramo protiv najbolje ekipe u ligi. Utakmica će biti drugačija sigurno jer zaista moramo vidjeti gdje smo, a to će utakmica sa Zrinjskim najbolje pokazati'', istaknuo je Osim.

''Ne treba nam previše emocije i nervoze''

Zdravstveni bilten ekipe Veleža je, ističe, dobar jer nema ni kartoniranih niti ozlijeđenih.

''Imamo to što imamo, igrat će slična ekipa kao i zadnjih par utakmica'', kazao je Osim.

''Generalno mi je najbitnije da se ova utakmica odigra ''normalno'' jer previše emocija i nervoze nije pozitivno, tako da bih bio najzadovoljniji da ekipa odigra neku normalnu utakmicu jer je normalnost garant za pozitivan rezultat, a emocije su se rijetko kad pokazale kao pozitivne'', zaključio je.

Bilbija: Idemo po tri boda

Na press konferenciji u Mostaru sudjelovali su i kapetani Nemanja Bilbija i Denis Zvonić, a obojica nisu krila želju za punim plijenom.

Foto: Bljesak.info / Konferencija za medije uoči gradskog derbija u Mostaru

''Pa evo, stižemo zaostale utakmice i nadamo se kako ćemo se što prije izjednačiti s ostalim ekipama po broju odigranih utakmica. S igračke strane zaista jedna velika utakmica i svi su svjesni toga. Derbi čekamo u dobroj atmosferi, a sutra idemo po tri boda'', kazao je kapetan 'Plemića', Nemanja Bilbija.

''Jedva čekamo derbi i svi igrači zaista jedva čekaju pokazati naš karakter, želju i motiv i nadamo se kako će se nastaviti naš pozitivan niz i nakon derbija'', zaključio je Zvonić.

Podsjetimo, gradski derbi između HŠK Zrinjski i FK Velež igra se u srijedu u 17 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Kopirati
Drag cursor here to close