Široki nemoćan

Zrinjski bez problema i u hercegovačkom derbiju

U zaostaloj utakmici 5. kola Premijer lige HŠK Zrinjski je na svom terenu svladao Široki Brijeg s 3:0.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2022. u 20:37 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovački derbi nije opravdao očekivanja. Točnije, Široki Brijeg nije opravdao status vodeće momčadi lige, izgubivši od Zrinjskog praktično bez ispaljenog metka.

Zrinjski je bez ikakvih problema svladao Široki Brijeg s 3:0 i s dva gola Nemanje Bilbije. Ovom pobjedom Plemići su se još malo primaknuli vodećoj poziciji, a u sljedećih sedam dana čekaju  ga još dva derbija.

Domaći su poveli u 25. minuti. Josip Ćorluka je krasno petom izbacio Ivana Jukića, a ovaj pronašao Nemanju Bilbiju koji postiže svoj 130. pogodak u Premijer ligi.

Bljesak.info / Nemanja Bilbija

Nakon toga utakmica se "umrtvila", Zrinjski je kontrolirao vodstvo, a Široki nije mogao ništa napraviti.

Bljesak.info / Mario Ćuže

Na 2:0 povisio je Bilbija u 67. minuti, glavom pogodivši na centaršut Marija Tičinovića. Deset minuta kasnije Tičinović je bio strijelac, a asistent, iz slobodnog udarca, Ivan Jukić.

Bljesak.info / Slavlje klupe Zrinjskog

Široki Brijeg je ovim uvjerljivim porazom prepustio prvo mjesto Željezničaru, a kako je momčad Ivice Barbarića igrala govori i podatak da u 90 minuta nisu uputili nijedan udarac u okvir gola.

Zrinjski će, s druge strane, u subotu gostovati kod Željezničara, a onda ga iduće srijede čeka zaostali gradski derbi s Veležom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close