Dukagjini protivnik

Jakirović i Rijeka u Prištini

"Oni igraju s dosta emocija u igri i morat ćemo voditi računa da ne odemo u neki incident. Jer on bi mogao biti i taktičke prirode. Ne smijemo se ničim isprovocirati", napominje Jakirović
Sport / Nogomet | 27. 07. 2023. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Maribora i Zrinjskog, Sergej Jakirović je s Rijekom krenuo u novu europsku avanturu. Posljednjih nekoliko godina riječka euro priča poprilično je splasnula, što zbog slabijih ulaganja, što zbog težeg ždrijeba. No, Riječani su s optimizmom dočekali HNL, a sada i Europu.

Putevi tih dvaju natjecanja jako će se ispreplitati, ali na Rujevici su odradili dobar prijelazni rok za razliku od prošle godine. U prvenstvu je ostvarena pobjeda na otvaranju, večeras u Prištini slijedi prvi europski izazov Dukagjini. Igrat će se na stadionu koji nosi naziv po legendarnom Fadilu Vokrriju, domaći sastav će imati veliku podršku.

"Kao što sam već najavio, ovo je prvo poluvrijeme i imamo posla s dobrim protivnikom. Domaćini su jako opasni u tranziciji i morat ćemo posebno pripaziti na njihova dva krilna napadača. Ona su brza i više sklona improvizaciji, više im odgovara "run and gun" po terenu. Tu moramo pokazati ozbiljnost i taktičku disciplinu. Možda ćemo biti i mi više na lopti jer to je njihov stil. Nadam se da ćemo se uspjeti dobro prezentirati i izboriti aktivan rezultat pred uzvrat. Morat ćemo znati odgovoriti na duel igru i agresivnost. Oni igraju s dosta emocija u igri i morat ćemo voditi računa da ne odemo u neki incident. Jer on bi mogao biti i taktičke prirode. Ne smijemo se ničim isprovocirati. Vjerujem da ćemo znati odgovoriti na njihov način igre. Naravno, bio bih zadovoljan pobjedom, ali dobar je svaki aktivan rezultat koji nam daje šansu za prolaz u uzvratu", rekao je u najavi susreta Sergej Jakirović.

Kopirati
Drag cursor here to close