Tenzije oko Tušnja

Jakirović: "Ako Žižoviću odgovara onakav teren, neka stalno tamo igra"

Zrinjski će u nedjelju na Tušnju tražiti pobjedu kojom bi izjednačili rekord Željezničara od prije deset godina.
Sport / Nogomet | 11. 03. 2022. u 14:39 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog danas odlaze prema Tuzli, iako će svoju utakmicu protiv Slobode igrati tek u nedjelju. Ipak, u Zrinjskom žele na najbolji način okruniti ovaj drugi krug prvenstva, kako bi u treći krug ušli sa što većom prednosti.
 
"Idemo se što bolje prezentirati i izvući pozitivan rezultat, bio to jedna bod ili sva tri. Želja je da se prilagodimo uvjetima, da visokom energijom nametnemo svoj stil. Svjesni smo da neće biti nimalo lako, jer Sloboda je čvrsta u defanzivi, a s obzirom na stanje terena igraju s puno dugih lopti. Zato ćemo morati koncipirati igru da to spriječimo", poručio je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.
 
Osim što može podebljati svoju bodovnu prednost, Zrinjski pobjedom može izjednačiti rekord star 10 godina koji drži sarajevski Željezničar. Naime, eventualna pobjeda kod Slobode bila bi 12. uzastopna.
 
 
"To nam je samo podstrek da dodamo gas. Bilo bi stvarno lijepo doći do tog rekorda. Ostvariti toliko pobjeda u nizu nije nimalo lako, ali nitko sretniji od nas ne bi bio kada bi izjednačili rekord", dodao je Jakirović.
 
Šef struke Plemića ne može računati na Bekića i Juranovića zbog ozljeda, te Barišića koji ima tri žuta kartona.
 
U ovom nizu od 11 pobjeda Zrinjski je izgubio jednu utakmicu, ali bila je to Kup utakmica, upravo protiv Slobode na Tušnju kada je nakon regularnog dijela bilo 1:1, a Plemići su ispali na penale.
 
"Očekujem nešto slično i ovaj put, jer jasno je da je teren tamo otegotna okolnost. Vidi se to kada igraju i Sloboda i Tuzla. Takav teren olakšava ekipi koja se brani, otežava ekipi koja voli kombinatoriku. Moramo biti pragmatični, prilagoditi se uvjetima i biti bolji nego u Kupu".
 
 
Jakirovićevo potenciranje terena zasmetalo je treneru Slobode Mladenu Žižoviću, ali šef struke Zrinjskog ostaje pri tome da je teren Tušnja sve samo ne prvoligaški.
 
"Ako njemu paše takav teren, neka stalno igra tamo, to je njegova stvar. Ali znam da je i Tuzla hendikepirana, jer ima igrača čiji profil teži igri. Ako pogledamo utakmice iz regije i Europe, vidimo da se svuda tereni 'zelene', da je intenzitet veći. Zato pozdravljam inicijativu Saveza da se postave hibridni tereni jer to će omogućiti igru kakvoj svi težimo", zaključio je Sergej Jakirović.
 
Kopirati
Drag cursor here to close