Ostavio zapažen trag u HNL-u

Iznenada preminuo Ivan Čeliković

Bio je nogometaš, paralelno trener u Nogometnoj akademiji Konavle. Rođen je 10. travnja 1989. godine u Novoj Gradišci.
Sport / Nogomet | 11. 12. 2023. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Čeliković iznenada je preminuo u ponedjeljak u 35. godini života u Čilipima, piše Dubrovački vjesnik.

Bio je nogometaš, paralelno trener u Nogometnoj akademiji Konavle. Rođen je 10. travnja 1989. godine u Novoj Gradišci.

Prošle godine se vratio nakon deset godina u Konavljanin. Nije mu bilo prvi put kao dolazi na Šupjaku. Pamtimo ga iz onih zlatnih vremena kad je sastav iz Čilipa igrao u osmini finala Kupa Hrvatske. Suparnik Hajduk, klub čiji je dres Ivan nosio u mlađim uzrastima. Pune su bile Gnjile, dom Slavena, gdje se igrala utakmica. 'Majstor s mora' je bio bolji 2:0. Senijad Ibričić, Srđan Andrić, Danijel Subašić, Ivan Strinić i ekipa nisu dozvolili iznenađenje.

Iz Konavljanina je Čeliković otišao u zaprešički Inter, 'žuti' dres Diva iz predgrađa nosio tri i pol sezone, a zatim se otisnuo preko granice. Godina u Makedoniji, u Shkendiji iz Tetova, pa povratak u Zaprešić.

Od 2020. u Lokomotivi, pa u drugoligašu Jarunu za koji je zadnji nastup imao krajem 2021. godine. Prije toga Solin, pa Dugopolje iz kojeg je 2011. (opet) došao na Šupjaku, te bio sve do odlaska prije deset godina u Zaprešić. Nastupao je i u europskim kupovima. Ukupno odigrao devet utakmica.

Potom opet Konavljanin. Povratak 2. listopada 2022. godine protiv Croatije iz Gabrila na Šupjaci. Zadnju utakmicu je odigrao 3. prosinca 2023. godine u Krvavcu u 2:0 pobjedi protiv Gusara u zadnjem kolu prvog dijela prvenstva Prve ŽNL. Vodio je ove sezone s klupe selekciju Akademije u Županijskoj ligi do 9 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close