Poraz koji boli

Ivanković: Pojedincima odgovara što ih nitko ne dira i što misle da ovo mogu raditi koliko hoće

"A mi smo imali 4-5 igrača koji nisu došli na utakmicu i što možeš očekivati nego poraz", istaknuo je.
Sport / Nogomet | 05. 12. 2023. u 19:55 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ispod prosjeka u svakom pogledu. Znali smo da će biti teško i upozoravali na to. To je ekipa koja voli igrati i koja zna igrati i ako joj daš prostora, napravit će ti probleme. To se nama upravo dogodilo", kazao je trener HŠK Zrinjski Mario Ivanković osvrnuvši se na poraz protiv ekipe Zvijezda 09.

"Krivci? - Ja sa stručnim stožerom", kazao je Ivanković.

Ističe kako je birao ekipu za koju je mislio da će igrati i za koju je smatrao da može odgovoriti kako treba, a pokazalo se, tvrdi, upravo suprotno.

"Nakon gledanja analize vidjeli smo puno lošijih stvari nego na samoj utakmici. Sreća da Zvijezda nije bila konkretnija jer su mogli stvoriti još prilika i ugroziti gol pogotovo u prvom poluvremenu. Krenemo u drugo poluvrijeme u istom ritmu - beživotno i bezidejno, poklonimo im dva gola i izgubimo utakmicu koju nismo smjeli izgubiti".

Ističe kako je poraz protiv Zvijezde 09 "poraz koji boli i koji je pokazao dosta stvari koje se vuku kroz par zadnjih utakmica".

Video: FK Zvijezda 09 2:1 HŠK Zrinjski | Izjava Maria Ivankovića

"Stoji i umor i velik broj utakmica, stoji i da 10-12 igrača vuče svih 30 utakmica dosad, stoji i da su neki igrači u komfort zoni i da im odgovara ovo što ih nitko ne dira i da mogu ovo raditi koliko hoće. Tako da ima tih problema koji su se odrazili i na ovoj utakmici i naravno da smo zabilježili poraz. Isto tako momci koji su zabilježili nastup od prve minute - ako si zdrav i spreman, ne smije se dogoditi situacija da ne dođeš na utakmicu. A mi smo imali 4-5 igrača koji nisu došli na utakmicu i što možeš očekivati nego poraz", istaknuo je.

Kada je u pitanju stanje na tablici, Borac se izdvojio kao jesenski prvak, a za vrat mu "pušu" Plemići.

"Borac se izdvojio, a evo mi smo još uvijek u igri. Moramo smanjiti zaostatak i pokušati ne dozvoliti drugima da nas preskoče. Daj Bože da se izvuče neka pouka, imamo dvije prvenstvene utakmice i zadnja ta europska koja će napraviti dodatni problem, ali što je - tu je. Imamo 5-6 dana i nadamo se da će se par ozlijeđenih vratiti da vidimo što možemo i s kim raspolažemo, odabrati one koji mogu, koji hoće i koji će doći na utakmicu i ostaviti srce na terenu. Nije problem izgubiti, ali kad daš sve od sebe onda ti je lakše. Ali ako uđeš u utakmicu s mišlju "lako ćemo" i da se ne preznojiš i da ne ostaviš srce na terenu, teško da ćeš ikoga pobijediti", naglasio je Ivanković.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten momčadi, Ivanković ističe kako bi se uskoro trebali vratiti Jakovljević, Senić i Jukić.

"Nadamo se da će Nemanja nakon udarca biti u redu kao i Radić i da ćemo uskoro imati više tih slatkih briga i da ćemo imati veći roster", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close