Katastrofalne pogreške

Fenjeraš dobio prvaka: Zvijezda 09 svladala Zrinjski!

Posljednja utakmica 16. kola Premijer lige donijela je najveće iznenađenje. Fenjeraš Zvijezda 09 svladala je aktualnog prvaka s 2:1.
Sport / Nogomet | 04. 12. 2023. u 14:53 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednja momčad na ljestvici, Zvijezda 09, došla je do tek druge pobjede i to najvrijednije u sezoni. Zvijezda 09 svladala je Zrinjski s 2:1 iskoristivši dvije velike pogreške gostiju za zasluženu pobjedu.

Zvijezda i dalje ostaje posljednja, a najviše se okoristio Borac koji je ostao na plus sedam ispred Zrinjskog. 

Gosti su samo na početku izgledali dobro i imali dobru priliku u 19. minuti. Dobra i brza akcija Zrinjskog, nakon koje je Mario Ćuže izašao sam ispred vrata Zvijezde, no Damjanović brani.

 U 50. minuti poveli su gosti iz prvog udarca na gol i to nakon katastrofalne pogreške gostiju. Josip Ćorluka je neobjašnjivo predao loptu Godswilu Gadzeu, Ganac je samo produžio do Bože Vukoje koji je pogodio za vodstvo gostiju.
 
No, vodstvo im nije trajalo ni pet minuta. Nakon ubačaja Hrvanovića stoper domaćih Dajan Ponjević hrvačkim zahvatom srušio je Matiju Malekinušića i sudac Nihad Ljajić pokazao je na bijelu točku.
 
Jedanaesterac je izveo Nemanja Bilbija za svoj 13. gol u ligi, od čega četvrti iz jedanaesterca.
 
Čini se da Zrinjski nije bio sto posto u ovoj utakmici, a to se vidjelo kod drugog Zvijezdinog gola. Damir Zlomislić nonšalantno je izgubio loptu, odnosno oteo mu je Godswill Vadze koji je uposlio Kayodea Salimana, a ovaj pogađa za veliko slavlje domaćih.
 
Zrinjski je u 83. minuti mogao do novog izjednačenja, ali je nakon ubačaja Antonija Ivančića iz slobodnog udarca lopta pogodila vratnicu.
 
Zvijezda 09 izdržala je do kraja i proslavila zasluženu pobjedu protiv prvaka BIH.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close