Derbi za kraj jeseni

Ivanković: "Pobjedom nagraditi navijače i oprostiti se od Stajanja"

Posljednja utakmica u Premijer ligi za ovu godinu bit će derbi drugog i trećeg, Zrinjskog i Sarajeva.
Sport / Nogomet | 17. 12. 2023. u 14:55 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski i Sarajevo zatvorit će ovu polusezonu u Premijer ligi i između sebe odlučiti tko će proljeće dočekati kao prvi pratitelj banjalučkom Borcu. Što se Zrinjskog tiče iza njih je više nego uspješna europska sezona i eventualnom pobjedom nad Sarajevom zaključili bi 2023. godinu kao iz najljepših želja.
 
"Europska turneja je završena na najbolji način, ali tu utakmicu s Aston Villom ostavili smo iza sebe i sve smo podredili sutrašnjoj utakmici sa Sarajevom. Želimo doći do pobjede, da nagradimo navijače za ovu polusezonu i pogotovo one koji se sutra opraštaju od Stajanja", rekao je trener Zrinjskog Mario Ivanković. 
Njemu će to biti sigurno posljednja utakmica na klupi Zrinjskog za ovu sezonu, a svoj posao privremenog trenera odradio je na najbolji način.
 
"Očekujem dobru utakmicu, kvalitetnu s obje strane. Sastaju se dvije ekipe koje vole igrati nogomet. Znamo što Sarajevo može, ali naša želja je da dođemo do pobjede u 33. utakmici ove sezone", dodao je Ivanković.
 
S obzirom da je odigrao toliko utakmica kod Zrinjskog se nakupilo umora, ali imaju još jedan susret i onda mogu na zasluženi odmor.
 
"Osjeti se umor, jer kada odigraš duplo više utakmica od konkurencije mora se osjetiti. Ipak, moramo biti zadovoljni, jer kada pogledamo ekipe iz regije koje su malo duže ostale u Europi svi se 'pate', a mi smo pri vrhu", dodao je Ivanković.
 
Trener Zrinjskog govorio je i o igračkom kadru pred Sarajevo.
 
"Jakovljević i Barišić su odavno out, a Jakovljević otpada zbog kartona. Ostali imaju manje zdravstvene probleme i sačekat ćemo do sutra. Tko god bude bilo kakve smetnje osjećao sigurno neće početi od prve minute".
 
 
Sarajevo igra dosta promjenjivo, ali je u par navrata pokazalo da je napadački moćna ekipa.
 
"Kvalitetna ekipa koja daje puno golova. Ima svojih i mana i vrlina, a na nama je da mane iskoristimo. Nadam se da će gledatelji uživati, da će pobijediti bolji, a mi vjerujemo da smo to mi", zaključio je Mario Ivanković.
 
Susret Zrinjskog i Sarajeva igra se u ponedjeljak u 18 sati uz izravan prijenos na Arena Sport TV.
 
 
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close