Za sebe i klub

Ivanković: Igrači su svjesni da im je Europa izlog

Momčad HŠK Zrinjski otputovala je jutros iz mostarske Zračne luke u nizozemski Alkmaar.
Sport / Nogomet | 29. 11. 2023. u 10:40 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu petog kola Uefine Konferencijske lige AZ Alkmaar dočekat će Zrinjski u susretu u kojem obje ekipe nemaju realnih izgleda za prolaz dalje. Ipak, u grupnoj fazi svaka pobjeda se honorira, a Zrinjski je svoju jedinu pobjedu ubilježio upravo protiv Alkmaara u onoj čudesnoj noći kada je s 0:3 došao do 4:3.
 
"Najlakše bi bilo reći da očekujem da se desi repriza te utakmice. Bit će teško, pogotovo jer imamo problema s kadrom. Možemo biti rasterećeni, ali nije ni to razlog da ne odigramo dobro, da pokažemo zube. To drugo poluvrijeme protiv Alkmaara pokazalo je što se može dogoditi kada uđeš goropadno. Trebamo biti bez respekta, jer pokazali smo da možemo igrati sa svakim. Ako budemo kakvi možemo biti, energetski, tehnički i taktički, možemo se nadati dobrom rezultatu", poručio je Mario Ivanković prije polaska u Nizozemsku.
 
Privremeni trener vodit će Zrinjski i u trećoj utakmici zaredom, a ovaj put je imao problema s kadrom.
 
"Pored prijašnjih problema s ozljedama, a i znate da neki igrači nisu ni na popisu za Europu, Memija nam je otpao zbog bolesti. Čanađija je s nama, ali pitanje je koliko će moći. No, ima nas dovoljno. Igrači su svjesni da su u izlogu, da moraju odigrati za sebe, ali iza klub i navijače", dodao je Ivanković.
 
Alkmaar je u nedjelju pobijedio Volendam i učvrstio se na trećem mjestu nizozemskog prvenstva, iza PSV-a i Feyenoorda.
 
"Alkmaar uvijek igra isto, brza su, okomita i agresivna ekipa. Analizirali smo ih dobro, vrlo su opasni, ali nadamo se najboljem", zaključio je Ivanković istaknuvši kako se nada da neće razočarati navijače koji će u velikom broju i put Nizozemske.
 
Video: Ivanković i Ivančić uoči polaska
 
Pomoć navijača očekuje i Antonio Ivančić, koji je u zadnje vrijeme u dobroj formi.
 
"Sjećam se kada smo u toj prvoj utakmici izjednačili na 3:3 da su tražili još jedan gol. Vjerovali su u nas i to im se vratilo. U Birminghamu je bilo puno naših navijača, vjerujem da će ih i sada biti", istaknuo je Ivančić te nastavio:
 
"Jedva čekamo ovu utakmicu, veselimo se igrati na takvim stadionima. Nadam se da ćemo se prikazati u dobrom svjetlu kao i u dosadašnjim europskim utakmicama". 
 
Susret između AZ Alkmaara i Zrinjskog igra se u četvrtak u 18 i 45, a prijenos je na Arena Sport TV.
 


Standings provided by Sofascore
 
Kopirati
Drag cursor here to close