Umjesto Karoglana

Ivan Leko novi trener Hajduka

Leko se u matični klub vraća nakon više od 17 godina i osvojenog naslova prvaka kao igrač s Bijelima u sezoni 2004./2005.
Sport / Nogomet | 31. 12. 2022. u 20:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Leko novi je trener Hajduka. U splitskom klubu zamijenit će Mislava Karoglana, koji se pokazao tek kao privremeno rješenje nakon odlaska Litvanca Valdasa Dambrauskasa.

Leko preuzima Hajduk na drugom mjestu ljestvice, šest bodova iza vodećeg Dinama. Četrdesetčetverogodišnji splitski stručnjak je sa zadnjim danom 2022. godine s Klubom dogovorio suradnju do ljeta 2025. godine te će početkom siječnja 2023. godine preuzeti klupu Bijelih.

Prvi službeni dvoboj nekadašnjeg legendarnog i trofejnog kapetana Bijelih očekuje u prvenstvenom ogledu sa Šibenikom koji se igra 22. siječnja na Poljudu.

Leko se u matični klub vraća nakon više od 17 godina i osvojenog naslova prvaka kao igrač s Bijelima u sezoni 2004./2005. Službeno predstavljanje novog trenera Bijelih bit će održano na konferenciji za medije u četvrtak 4. siječnja u poslijepodnevnim satima.

Leko (44) je rođeni Splićanin, u Hajduku je započeo svoju igračku karijeru. Najviše je utakmica odigrao u Belgiji, gdje je nastupao za Lokeren i Club Brugge. Upisao je i 13 nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Bio je pomoćnik Igoru Tudoru u grčkom PAOK-u, a kao samostalni trener vodio je belgijske klubove Leuven, Sint-Truden, Royal Antwerp i Club Brugge s kojim je osvojio naslov prvaka, kup i Superkup te igrao skupine Lige prvaka 2018. godine.

Sjedio je također i na klupi Al- Aina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a posljednji trenerski angažman imao je u kineskom prvoligašu Shangai Port kojeg je vodio posljednje dvije godine.

Kopirati
Drag cursor here to close