Transfer za kraj godine

Stipe Biuk iz Hajduka preselio u Los Angeles

Iza njega u Hajduku ostaje šest golova i deset asistencija tijekom 67 službenih nastupa za Hajduk.
Sport / Nogomet | 30. 12. 2022. u 21:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Hajduk Split / Stipe Biuk

Splitski Hajduk službeno je na svojim internetskim stranicama objavio kako je Poljud napustio Stipe Biuk, a mladi hrvatski U21 nogometni reprezentativac karijeru će nastaviti u Los Angelesu, klubu iz MLS lige, javlja Hina.

''Nakon 67 službenih nastupa u Hajdukovom dresu 20-godišnji krilni igrač je s Poljuda otišao u redove američkog Los Angelesa realiziravši tako jedan od najvećih transfera u povijesti kluba. Kao kapetan i jedan od najtalentiranijih igrača svoje generacije predvodio je juniorsku momčad Hajduka koja je 2021. osvojila prvi juniorski naslov nakon devet godina. Za prvu momčad je debitirao u ožujku 2021. u Kup utakmici protiv Zagreba'', navodi Hajduk na svojim stranicama.

Službeno nitko nije objavio financijsku pozadinu transfera, ali određeni izvori navode da je veći od šest milijuna eura, s tim da bi transfer mogao dodatno porasti uz određene bonuse. Recimo kako je najveći izlazni transfer Hajduka dosad odlazak Nikole Vlašića u Everton za nešto manje od 11 milijuna eura.

''Zahvalio bih se svima u klubu, svim trenerima koji su me trenirali ovo vrijeme, predsjedniku i Upravi koji su stali iza mene u svim trenucima. Bit ću navijač Hajduka i dalje. Sigurno je da ću iz Splita nositi lijepe uspomene, juniorsko prvenstvo, osvojeni Kup, doček na Rivi, a bio sam kapetan dvije utakmice i to ću pamtiti cijeli život'', rekao je ovom prilikom Biuk koji odlazi u klub koji je trenutačno šesti na ljestvici Zapadne konferencije MLS lige.

Iza njega u Hajduku ostaje šest golova i deset asistencija tijekom 67 službenih nastupa za Hajduk.

Kopirati
Drag cursor here to close