Imamo četiri putnika u četvrtfinale

Barca, Rangers, Braga i Atlanta prošli dalje

Nakon utakmice bez golova na Camp Nou, Barcelona je morala pobijediti u vrućem Istanbulu što bez obzira na trenutačno formu Galatasaraya i kvalitetu momčadi nikada nije lako.
Sport / Nogomet | 17. 03. 2022. u 22:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelona, Glasgow Rangers, Atalanta i Braga nastavljaju svoj put u Europskoj ligi. Sva četiri sastava su imala neugodna i teška gostovavanja, ali su svi nekako preživjela.

Nakon utakmice bez golova na Camp Nou, Barcelona je morala pobijediti u vrućem Istanbulu što bez obzira na trenutačno formu Galatasaraya i kvalitetu momčadi nikada nije lako. Stadion je eruptirao nakon vodećeg pogotka domaćih koji je postigao Marcao u 28. minuti. Ipak, sjajan gol mladog Pedrija deset minuta kasnije stvari je vratio u ravnotežu da bi pobjednički pogodak postigao Aubameyang u petoj minuti nastavka. Nakon tog gola Aubameyanga postalo je jasno da Galatasaray teško može proći u četvrtfinale.

Glasgow Rangers je u prvoj utakmici maksimalno kažnjavao promašaje igrača Crvene Zvezde. I u revanšu smo gledali sličnu utakmicu. Zvezde jeste rano povela golom Ivanića, nakon čega je Allan McGregor imao dosta posla. Posebno u prvih pola sata utakmice i prvih dvadesetak minuta igre u drugom dijelu. Kada je izgledalo da bi Zvezda mogla do drugog gola, jedna od rijetkih kontri Rangersa završila je golom Kenta. U sudačkoj nadoknadi El Fardou Ben je realizirao jedanesterac za konačnih 2:1.

Bayer iz Leverkusena je tražio pobjedu od dva razlike protiv Atalante koja je na kraju također u sudačkoj nadoknadi stigla do trijumfa i u revanšu zahvaljujući Bogi.

Monacu je trebala pobjeda od tri razlike za prolaz dalje, ali je Braga u svom stilu na vrijeme stigla do gola u Kneževini preko Ruiza i sve je bilo jasno. Domaćini su izbjegli poraz kasnim golom Disasija.

Kopirati
Drag cursor here to close