Nekadašnji prvak Engleske

Ipswich nakon 22 godine konačno pred povratkom u Premier ligu

Ipswich je 1962. godine bio prvak Engleske, a iz Premiershipa je ispao u sezoni 2001/02. i od tada se nije vraćao u društvo najboljih.
Sport / Nogomet | 01. 05. 2024. u 00:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ipswich Town F.C. je pred plasmanom u Premier ligu. Nakon što je Leeds poražen kod QPR-a 0-4, otvorila se velika prilika Ipswichu da kolo prije kraja uzme drugo mjesto na tablici, iza Leicestera koji je već osigurao povratak u Premiership.

Ipswich je u gostima savladao Coventry 2-1 i uoči zadnjeg kola ima tri boda prednosti pred Leedsom te će mu u zadnjem kolu protiv Huddersfielda na domaćem terenu biti dovoljan i bod.

Leeds United ima šansu tek u slučaju visokog poraza Ipswicha te visoke svoje pobjede.

Inače, za pobjedu Ipswicha protiv Coventryja pogađali su Kiefer Moore u 8. i Cameron Burges u 69. minuti, a jedini strijelac za domaće bio Haji Wright u 64. minuti utakmice. 

Video: Coventry City v Ipswich Town 1-2, highlights

Nitko uoči sezone nije Ipswich vidio u borbi za sami vrh, budući da je tek ušao u Championship iz engleske treće lige.

Ekipu ka podvigu vodi trener Kieran McKenna, čovjek koji je bio pomoćnik Ole Gunnaru Solskjaeru dok je Norvežanin vodio Manchester United.

Upravo je iz Uniteda Ipswich na startu sezone i doveo dva bitna pojačanja. Posudili su mladog Brandona Williamsa, a na stalni ugovor potpisali Axela Tuanzebea.

Ipswich je 1962. godine bio prvak Engleske, a iz Premiershipa je ispao u sezoni 2001/02. i od tada se nije vraćao u društvo najboljih.

Naslov prvaka iz 1962. nije im jedini trofej, jer su u sezoni 1977–78. osvojili engleski FA Cup, a 1981. godine uzeli su UEFA Cup. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close