Serie A

VIDEO | Inter svladao Milan i osigurao 20. Scudetto u povijesti!

Inter je u gradskom derbiju protiv Milana uspio ostvariti pobjedu od 2-1 i tako osigurati 20. naslov u povijesti kluba, preskočivši upravo Milan na vječnoj ljestvici.
Sport / Nogomet | 22. 04. 2024. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inter je poveo u 18. minuti kada je Francesco Acerbi bio najviši u skoku nakon udarca iz kuta i glavom zatresao suparničku mrežu.

Na 2-0 povisio je Thuram početkom nastavka, on je u 49. minuti prizemnim udarcem s vrha kaznenog prostora u bliži kut uhvatio Maignana na krivoj nozi.

Nadu Milanu vratio je Tomori koji se u 80. minuti najbolje snašao u gužvi pred golom te jedan odbijanac od vratnice poslao iza leđa Sommera.

Susret su na kraju obilježili crveni kartoni - dobili su ih po jedan Inter (Dumfries), a dva su dobili igrači Milana (T. Hernadez i Calabria) u međusobnoj tuči, ali nervozni "rossoneri" nisu uspjeli poremetiti Inter i "nerazzuri" su došli do naslova. 

Video: SERIE A (33. kolo): Milan - Inter 1:2

Inter je ovom pobjedom stigao do 86 bodova, odnosno nedostižnih 17 više od drugog Milana.

U Italiji je tako drugu godinu zaredom prvak potvrđen čak pet kola prije kraja sezone, lani je to isto uspjelo Napoliju.

Za Inter je ovo jubilarni 20. naslov državnog prvaka, posljednjeg je osvojio 2021. godine, a njime se opet osamostalio na drugom mjestu vječne ljestvice.

Nedostižan prvi je Juventus sa 36 naslova, dok je treći Milan sa 19, piše Hina. 

Veliko slavlje igrača Intera POGLEDATI OVDJE

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close