Nakon napada u Bruxellesu

Infantino "šokiran i tužan" zbog ubojstva švedskih navijača

"Naše misli su s ljudima Belgije i Švedske, njihovim nacionalnim timovima i njihovim savezima", napisao je čelnik Međunarodne nogometne federacije na Instagramu.
Sport / Nogomet | 17. 10. 2023. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino rekao je u utorak da je "šokiran" i "tužan" zbog napada u kojem su u ponedjeljak u Bruxellesu ubijena dva švedska navijača prije kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. između Belgije i Švedske.

"Duboko sam šokiran i tužan zbog tragične smrti dvojice Šveđana u Bruxellesu u blizini stadiona na kojem je Belgija ugostila Švedsku (...) U ime FIFA-e i nogometne zajednice šaljem duboke izraze sućuti obiteljima i prijateljima žrtava. Naše misli su s ljudima Belgije i Švedske, njihovim nacionalnim timovima i njihovim savezima", napisao je čelnik Međunarodne nogometne federacije na Instagramu.

Dvojica švedskih državljana ubijena su u ponedjeljak navečer u Bruxellesu u napadu u blizini centra grada, nekoliko sati prije kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. između Belgije i Švedske na stadionu Kralj Baudouin.

Muškarac za kojeg se sumnja da je izveo ovaj napad, radikalizirani Tunižanin koji ilegalno boravi u Belgiji, smrtno je ozlijeđen tijekom policijske operacije u utorak ujutro.

 

Kopirati
Drag cursor here to close