Pronašli ga

Igrač drugoligaša Kustošije ide u Barcelonu u milijunskom transferu

Nogometaš hrvatskog drugligaša Kustošije, Mikayil Faye pred vratima je Barcelone. Katalonski velikan kupuje sjajnog mladog stopera za pet milijuna eura, tvrdi Fabrizio Romano.
Sport / Nogomet | 12. 06. 2023. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: NK Kustošija / Mikayil Faye

Transfer je navodno dogovoren i Barcelona bi sve trebala uskoro objaviti. To je ujedno i najveći transfer u povijesti Kustošije i hrvatske druge lige.

Mladi senegalski U17 reprezentativac preko menadžerskih agencija došao je u Hrvatsku i odmah oduševio sve koji su ga gledali.

Doslovno su europski velikani poludjeli za njim, pisalo se da ga želi Chelsea, Marseille i Dortmund, čak ga se povezivalo i s Dinamom, no ipak neće na Maksimir već na Camp Nou.

U dresu Kustošije zaigrao je u 14 utakmica, ima tek 18 godina i bude li se razvijao srazmjerno svome talentu i potencijalu, pred njim su veliki nogometni dani.

Kustošija mu je bila i prvi seniorski klub u karijeri, a imao je ugovor do 2027. godine.

''To što Mikayil Faye igra u drugoj ligi je nebitno. Odgovorno tvrdim da je riječ o najboljem lijevom beku u Hrvatskoj. Pazite, pričam iz pozicije trenera kroz čije su ruke prošli silni talenti HNL-a. Od Lukasa Kačavende pa nadalje. Nikada nisam trenirao većeg talenta, izjavio je trener Kustošije Samir Toplak za Germanijak.

Kopirati
Drag cursor here to close