Luka Vušković

I Barcelona želi Hajdukova klinca?

Ove zime Splićane su kontaktirali i PSG i Manchester City, koji su ga željeli i još uvijek žele dovesti u svoje redove.
Sport / Nogomet | 14. 04. 2023. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utrku za dovođenje Luke Vuškovića uključila se i Barcelona. Vijest je to koju ne donosi nikakav insajder za transfere, već o tome piše katalonski Sport, medij koji je uz El Mundo Deportivo izrazito blizak klubu s Camp Noua.

Zaintrigirao klubove 

Fantastični Hajdukov stoper, koji je u veljači proslavio 16. rođendan i time stekao pravo igranja u seniorskom nogometu, odavno je zaintrigirao brojne europske bogataše, prenosi Gol.hr

Ove zime Splićane su kontaktirali i PSG i Manchester City, koji su ga željeli i još uvijek žele dovesti u svoje redove. Međutim, obitelj Vušković procijenila je da je za Lukin odlazak još uvijek prerano, odnosno da je najbolje da još neko vrijeme ostane igrati i razvijati se uz prvu momčad Hajduka.

U konačnici je tako i bilo - Vušković je ostao na Poljudu, a u međuvremenu je njegov menadžer postao Pini Zahavi, jedan od najpoznatijih agenata i općenito jedan od najmoćnijih ljudi u svijetu nogometa.

Vušković u posljednje vrijeme igra sve bolje, isprofilirao se kao trenutačno najbolji stoper u Hajduku. Ako ste gledali utakmicu polufinala Kupa protiv Slaven Belupa, mogli ste vidjeti da je u završnici, kad su domaćini sve karte bacili u napad, Vušković odnio sve lopte i duele, iskazavši nevjerojatnu mirnoću za igrača koji ima samo 16 godina.

Napredak 

Stoga nimalo ne čudi interes Barcelone, koji je objavio Sport.

"Jedan od ciljeva koje su postavili sportski menadžment i skautski odjel Barcelone jest privući mlade talente i onda ih nadograditi. Dakle, nogometaše visokog potencijala koji u skoroj budućnosti mogu pojačati prvu momčad. U tom smislu jedno od imena je i Luka Vušković", napisali su Katalonci te dodali:

"S tek navršenih 16 godina već je debitirao u prvoj momčadi splitskog Hajduka, kluba iz njegova grada. Još uvijek je mlad, ali već je odigrao sedam puta po 90 minuta, pet ligaških utakmica i dvije u Kupu. U Barci su svjesni velikog Vuškovićeva potencijala i već idu u smjeru njegova dovođenja. Pola Europe prati napredak mladog srednjeg braniča koji zahvaljujući dobroj kontroli lopte i viziji igre može igrati i na poziciji zadnjeg veznog. Njegova visina od 193 centimetra nikog ne ostavlja ravnodušnim."

Kopirati
Drag cursor here to close