Igor Savić pred mostarski derbi

Nema stajanja, Zrinjski ide na pobjedu protiv Veleža!

Derbi je zakazan na stadionu pod Bijelim brijegom, a utakmica počinje u 20 sati. Prenositi će ga Arena Sport.
Sport / Nogomet | 09. 05. 2022. u 15:15 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako ni Zrinjski ni Velež nemaju bodovni imperativ u sutrašnjem derbiju, nema razloga ne vjerovati da će pobjeda biti imperativ. Zrinjski, kaže nam Igor Savić, tu dvojbe nema.

Za razliku od prethodnih, sutrašnji dvoboj Zrinjskog i Veleža se ne igra u rezultatskom grču. Zrinjski je prvak a Velež ne može ni gore ni dole, već gleda prema finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine. Ali baš zato utakmica, lišena tereta imperativa, možda bude odlična, dopadljiva, a ne nervozna utakmica sa samo par detalja koji na kraju odluče.
 
Zrinjski je od tog prošlog derbija do danas nanizao još petnaest utakmica bez poraza, niz koji je prekinut tek remijem kod Borca. Iako je i u teoriji potvrdio titulu, Zrinjski je i nakon toga nastavio pobjeđivati – kod Željezničara, kući protiv Širokog, nakon čega je u petak navečer išao na Tušanj i u kombiniranom sastavu nastavio niz pobjeda.
 
Velež se, s druge strane nastavio tražiti, u jednom se periodu našao je i igru i rezultat - i nanizao šest utakmica bez poraza, nakon čega je s 1:2 pao u Trebinju. Ipak, Rođeni su slavili u petak nad Rudarom i gurnuli ga prema nižem rangu natjecanja.
 
Ukratko, i jedni i drugi uplivali su u neke druge vode, Zrinjski u one šampionske, Veležovci u ne tako sigurne, ali ipak predvidljive – sezona im je stala u nadolazećih 90 minuta finala Kupa sa Sarajevom.
 
Feđa Dudić se poput šampionskog trenera Jakirovića uzdao u zadnje vrijeme u mlađe igrače, pa se može najaviti i da slijedi obračun u kojem bi se upravo mlađi igrači mogli iskazati. Neki, možda, i u svom prvom Mostarskom derbiju.
 
Jedan od igrača koji bi mogao biti zanimljiv, upravo u tom kontekstu, igrač je momčadi HŠK Zrinjski, Igor Savić.

Bljesak.info / Igor Savić

"Svaki derbi nosi određeni naboj, tako je i ovaj put, iako smo osigurali titulu sedam kola prije kraja. Ovaj derbi je važan i nama i našim navijačima, pa ćemo učiniti sve da ih razveselimo, jer pobjeda u gradskom derbiju je uvijek posebna stvar u odnosu na sve druge utakmice", kaže Igor za Bljesak.info i nastavlja – mislim kako će i Velež utakmicu ozbiljno shvatiti, njima će ovo biti najozbiljnija proba pred finale kupa i kako bolje mogu znati gdje su trenutno, ako ne u susretu s prvakom države? Poznajemo Velež jako dobro, uostalom igra se već treća utakmica ove sezone.

O tome hoće li Zrinjski igrati punim gasom ili ipak malo taktizirati da bi se izbjegle eventualne teže ozljede pred Europu, Savić kaže - Nema taktiziranja, europska natjecanja još su daleko, tako da nam je fokus na gradskom derbiju i Veležu. Nema razloga da ne idemo punim gasom. Ovo nam je sjajna sezona i pored svih rekorda i niza nepobjedivosti najmanje što želimo je da sad posustanemo. Pobjeda u gradskom derbiju bi nam puno značila i za nastavak niza i pomicanje rekorda.
 
O svom udjelu u uspjehu Zrinjskog i osobnom napretku, Igor nam je na kraju rekao – Osjećam da sam puno napredovao u ovoj sezoni. Čitav tim je igrao odlično i trener Jakirović nam je svima dao impuls više, osjećam da sam puno napredovao i da sam puno bolji igrač nego prošle godine.

Novi mostarski derbi, već treći u ovoj sezoni, u okviru 30. kola Premijer lige, igrat će se u utorak, a domaćin će biti HŠK Zrinjski. Derbi je zakazan za utorak u 20 sati i prenosit će ga MojaTV.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close